Cea mai frecventă cauză de spitalizare la sugar ar putea fi evitată prin prevenție. Ce trebuie să facă frații mai mari

DCMedical Team |
Data publicării:

Infecția cu virusul sincițial respirator este cea mai frecventă cauză de spitalizare la sugar, la nivel global, susține medicul Mihai Craiu.

Peste 41% din bolile cu virusul sincițial respirator ar putea fi evitate prin ”abordarea unei prevenții active la nivelul fraților mai mari ce frecventează colectivitatea, inclusiv prin vaccinare”, scrie medicul pediatru Mihai Craiu pe Facebook.

”Infecția cu virusul sincițial respirator este cea mai frecventă cauză de spitalizare la sugar, la nivel global. Bronșiolita produsă de VSR poate evolua extrem de sever, mai ales la acei sugari care au comorbiditați (malformații cardiace congenitale, boli neurologice sau sechele asociate prematurității). Deoarece nu există, încă, un vaccin pentru prevenția infecției cu VSR (sunt investigate mai multe vaccinuri candidat, în studii de fază III) soluțiile de prevenție posibile rămân aceleași ca și pentru alte boli cu transmitere aerogenă - evitarea expunerii la fum de țigară a sugarului, spălatul mâinilor înainte să îl atingem (mai ales în sezonul rece) și evitarea contactului apropiat cu frații mai mari, atunci când aceștia sunt răciți. Sugarii foarte fragili, menționați anterior, ar putea beneficia de profilaxie cu palivizumab (un anticorp monoclonal destinat inactivării VSR). Acest produs a fost utilizat curent pentru marii prematuri, și în țara noastră dar, din păcate, acum nu mai este disponibil. Probabil din cauza costurilor apreciabile.

Acest articol publicat zilele acestea în Pediatrics, a studiat 11.782 de spitalizări apărute într-o populație de 789.484 copii din Ontario (Canada) - https://pediatrics.aappublications.org/.../147/4/e2020029090”, se arată pe Facebook-ul Spitalului Virtual pentru Copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel