Ceaiul care curăță arterele și topește kilogramele. Motivul pentru care să adaugi o picătură de zeamă de lămâie

Alimentul din care se prepară acest ceai este cel mai des utilizat în bucătărie pentru prepararea mâncării, dar cu siguranță nu ai fi crezut că poți face ceai din...
Alimentul-condiment din care se prepară acest ceai are numeroase beneficii pentru sănătate. Este cel mai frecvent utilizat în bucătărie. Ceaiul fierbinte este un remediu popular pentru simptomele de răceală, cum ar fi congestia și tusea.
Ceaiul de usturoiu, tonic pentru sănătate
Ceaiul de usturoi, pentru că despre acesta este vorba, este un tonic pe bază de plante făcut din lămâie, miere și usturoi. Usturoiul este o plantă perenă originară din Asia Centrală. Planta produce un bulb care este folosit în bucătărie și în tratamentele de sănătate din întreaga lume.
Cercetătorii cred că egiptenii, grecii, romanii, chinezii, japonezii și amerindienii au folosit usturoiul în scopuri alimentare și medicinale de-a lungul istoriei.
Pudra de usturoi, uleiul de usturoi și suplimentele de usturoi sunt ușor disponibile. Suplimentele de usturoi pot fi făcute fie din ulei de usturoi, fie din usturoi proaspăt, uscat sau maturat. Fiecare formă de usturoi poate avea un efect diferit asupra organismului.
Ceaiul de usturoi poate fi făcut cu diverse ingrediente, deși usturoiul, lămâia și mierea sunt cele mai comune. Cu excepția cazului în care combinați ceaiul de usturoi cu un alt tip de ceai din planta Camellia sinensis, ceaiul de usturoi nu conține cofeină, evitând astfel eventualele efecte secundare ale acesteia.
Cum să prepari ceaiul de usturoi
Ceai de usturoi - FOTO: Freepik@atlascompany
S-ar putea să găsești plicuri de ceai de usturoi online sau în magazinele de produse naturiste. Cu toate acestea, ceaiul de usturoi poate fi ușor făcut acasă cu ingrediente simple pe care le vei găsi în orice magazin, inclusiv:
- 3-4 căței de usturoi
- 1/2 cană de suc de lămâie
- 1/2 cană de miere
Umple un vas cu trei căni de apă. Adaugă cățeii de usturoi, curățați și tăiați în jumătate. Fierbe apa. Scoate de pe foc și adaugă sucul de lămâie și mierea. Scoate usturoiul și servește cald sau păstrează pentru a încălzi mai târziu, potrivit Very Well Fit.
Există variații ale acestei rețete de ceai de usturoi. De exemplu, unele persoane adaugă ghimbir pentru gust suplimentar și beneficii de sănătate crescute. De asemenea, ghimbirul reduce mirosul puternic de usturoi.
Vezi și: 6 metode de a folosi berea la treburile casnice. Cum te poate ajuta berea să previi un incendiu
Ceaiul de usturoi, beneficii
Aproape că nu există afecțiune pe care usturoiul să nu fie creditat cu vindecarea sau ameliorarea acesteia. Unele, dar nu toate beneficiile usturoiului sunt susținute de dovezi științifice.
Concentrația de usturoi în ceai poate să nu fie aceeași cu doza mai concentrată din studii. În plus, gătirea sau fierberea usturoiului poate schimba, de asemenea, efectele sale terapeutice.
- îmbunătățește sănătatea sistemului imunitar
- previne și tratează cancerul
- ajută la scăderea în greutate
- luptă împotriva infecțiilor
- reduce colesterolul
- dezinfectează rănile
- tratează infecțiile cu drojdii vaginale
Vezi și: Valeria Herdea, despre protestele din sistemul medical: Am găsit la CNAS o situație complicată
- ameliorează ulcerele bucale
- îmbunătățește performanța la exerciții
- tratament pentru ateroscleroză (întărirea arterelor)
- ține țânțarii la distanță
Conform Institutului Linus Pauling de la Universitatea de Stat Oregon, usturoiul este o sursă bună de compuși de organosulfur, inclusiv alinază, care este eliberată când usturoiul este zdrobit sau tocat. Compușii de organosulfur sunt considerați a oferi anumite beneficii pentru sănătate.
De ce să adaugi miere și zeamă de lămâie în ceaiul de usturoi
Celelalte ingrediente ale ceaiului de usturoi, mierea și lămâia, oferă și ele unele beneficii. Lămâia este o sursă bună de vitamina C. În plus, cercetările au arătat că poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale în combinație cu mersul pe jos.
Mierea este utilă în ameliorarea simptomelor răcelii și gripei, inclusiv în ajutorul tusei și congestiei. De asemenea, este considerată un antioxidant, antiinflamatoare și antimicrobiană.
3 plante din grădină care detoxifică ficatul mai bine decât orice supliment
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Ceaiul de țelină, detoxifiant natural. Promovează pierderea în greutate și previne inflamația. Cum trebuie preparat pentru a-i păstra calitățile
10 plante medicinale utile pentru stres și anxietate. Trebuie să le consumi dupa 35 de ani
Menstruații dureroase? Acest remediu naturist poate înlocui calmantele
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Cafeaua și longevitatea: mai mult decât o băutură energizantă. Îți poate prelungi viața cu până la 2 ani
Băutura care spală ficatul gras
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Ceaiul de schinduf, remediu natural pentru reglarea glicemiei. Are efect antiinflamator
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Cătina, planta cu peste 200 de compuși benefici. Protejează ficatul, creierul și pielea
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
De ce să bei ceai de turmeric: 6 motive pentru a-l adăuga în rutina ta zilnică
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
6 beneficii ale ceaiului de lemn dulce. O alegere naturală pentru digestie și imunitate
Infecții urinare iarna: greșeala pe care o faci fără să-ți dai seama. Acest fruct te scapă de probleme
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Dovleacul plăcintar, alimentul de sezon cu multiple beneficii. Scade tensiunea și glicemia
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.