Ceaiul care curăță arterele și topește kilogramele. Motivul pentru care să adaugi o picătură de zeamă de lămâie

Monika Baciu |
Data publicării:
ceaiul de usturoi - FOTO: Freepik@ededchechine
ceaiul de usturoi - FOTO: Freepik@ededchechine

Alimentul din care se prepară acest ceai este cel mai des utilizat în bucătărie pentru prepararea mâncării, dar cu siguranță nu ai fi crezut că poți face ceai din el. 

Alimentul-condiment din care se prepară acest ceai are numeroase beneficii pentru sănătate. Este cel mai frecvent utilizat în bucătărie. Ceaiul fierbinte este un remediu popular pentru simptomele de răceală, cum ar fi congestia și tusea.

Ceaiul de usturoiu, tonic pentru sănătate

Ceaiul de usturoi, pentru că despre acesta este vorba, este un tonic pe bază de plante făcut din lămâie, miere și usturoi. Usturoiul este o plantă perenă originară din Asia Centrală. Planta produce un bulb care este folosit în bucătărie și în tratamentele de sănătate din întreaga lume.

Cercetătorii cred că egiptenii, grecii, romanii, chinezii, japonezii și amerindienii au folosit usturoiul în scopuri alimentare și medicinale de-a lungul istoriei. 

Pudra de usturoi, uleiul de usturoi și suplimentele de usturoi sunt ușor disponibile. Suplimentele de usturoi pot fi făcute fie din ulei de usturoi, fie din usturoi proaspăt, uscat sau maturat. Fiecare formă de usturoi poate avea un efect diferit asupra organismului.

Ceaiul de usturoi poate fi făcut cu diverse ingrediente, deși usturoiul, lămâia și mierea sunt cele mai comune. Cu excepția cazului în care combinați ceaiul de usturoi cu un alt tip de ceai din planta Camellia sinensis, ceaiul de usturoi nu conține cofeină, evitând astfel eventualele efecte secundare ale acesteia.

Vezi și: Cele două senzații pe care le simt oamenii înainte de moarte. Sunt cele mai des întâlnire. Nu este vorba de durere

Cum să prepari ceaiul de usturoi

Ceai de usturoi - FOTO: Freepik@atlascompany

S-ar putea să găsești plicuri de ceai de usturoi online sau în magazinele de produse naturiste. Cu toate acestea, ceaiul de usturoi poate fi ușor făcut acasă cu ingrediente simple pe care le vei găsi în orice magazin, inclusiv:

- 3-4 căței de usturoi

- 1/2 cană de suc de lămâie

- 1/2 cană de miere

Umple un vas cu trei căni de apă. Adaugă cățeii de usturoi, curățați și tăiați în jumătate. Fierbe apa. Scoate de pe foc și adaugă sucul de lămâie și mierea. Scoate usturoiul și servește cald sau păstrează pentru a încălzi mai târziu, potrivit Very Well Fit.

Există variații ale acestei rețete de ceai de usturoi. De exemplu, unele persoane adaugă ghimbir pentru gust suplimentar și beneficii de sănătate crescute. De asemenea, ghimbirul reduce mirosul puternic de usturoi.

Vezi și: 6 metode de a folosi berea la treburile casnice. Cum te poate ajuta berea să previi un incendiu

Ceaiul de usturoi, beneficii

Aproape că nu există afecțiune pe care usturoiul să nu fie creditat cu vindecarea sau ameliorarea acesteia. Unele, dar nu toate beneficiile usturoiului sunt susținute de dovezi științifice.

Concentrația de usturoi în ceai poate să nu fie aceeași cu doza mai concentrată din studii. În plus, gătirea sau fierberea usturoiului poate schimba, de asemenea, efectele sale terapeutice.

- îmbunătățește sănătatea sistemului imunitar

- previne și tratează cancerul

- ajută la scăderea în greutate

- luptă împotriva infecțiilor

- reduce colesterolul

- dezinfectează rănile

- tratează infecțiile cu drojdii vaginale

Vezi și: Valeria Herdea, despre protestele din sistemul medical: Am găsit la CNAS o situație complicată

- ameliorează ulcerele bucale

- îmbunătățește performanța la exerciții

- tratament pentru ateroscleroză (întărirea arterelor)

- ține țânțarii la distanță

Conform Institutului Linus Pauling de la Universitatea de Stat Oregon, usturoiul este o sursă bună de compuși de organosulfur, inclusiv alinază, care este eliberată când usturoiul este zdrobit sau tocat. Compușii de organosulfur sunt considerați a oferi anumite beneficii pentru sănătate.

De ce să adaugi miere și zeamă de lămâie în ceaiul de usturoi

Celelalte ingrediente ale ceaiului de usturoi, mierea și lămâia, oferă și ele unele beneficii. Lămâia este o sursă bună de vitamina C. În plus, cercetările au arătat că poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale în combinație cu mersul pe jos.

Mierea este utilă în ameliorarea simptomelor răcelii și gripei, inclusiv în ajutorul tusei și congestiei. De asemenea, este considerată un antioxidant, antiinflamatoare și antimicrobiană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel