Ceaiul care ajută la curățarea ficatului. Fecioru: Se face 4 zile pe lună, nu foarte des

Ceaiul din aceste fructe ajută la curățarea ficatului, iar fructele în sine au multiple beneficii pentru sănătate.
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit un leac care ajută în curățarea ficatului, cura pe care o recomandă fiind de numai patru zile. De altfel, chiar și consumate ca atare, componenta acestui leac au multiple beneficii pentru sănătate.
„Luăm stafidele, se iau două pahare cu apă și 150 grame de stafide. Le spălăm bine și le punem la fiert. Le fierbem 20 de minute, le lăsăm până dimineață să stea în acea zeamă fiartă, dimineață strecurăm și bem ceaiul de stafide, practic”, a declarat Lidia Fecioru la Antena 3.
Acest ceai se poate bea pe stomacul gol, cu 15-20 de minute înainte de micul dejun.
”Încercăm ca în această perioadă, cât bem această băutură miraculoasă, să nu bem lapte, să evităm lactatele cât se poate”, a precizat pentru cei care nu postesc în aceste săptămâni.
De asemenea, mai spune Lidia Fecioru, stafidele din care s-a realizat ceaiul se pot întrebuința la orice, un pilaf dulce, sau amestecate cu brânză, ori chiar într-o plăcintă.
”În primul rând ajută la curățarea ficatului de acele metale grele. Se face 4 zile pe lună, nu foarte des, îl pregătim de seara pentru dimineață”, a mai spus Lidia Fecioru.
Stafidele, conținut nutrițional
O porție de 100 grame de stafide conține:
- calorii 299
- carbohidrați 79,18 grame (61% Doza Zilnică Recomandată DZR)
- proteine 3,07 grame
- grăsimi totale 1,5% DZR
- fibre 3,7 grame
- folați 1% DZR
- niacină (vitamina B3) 5% DZR
- acid pantotenic (vitamina B5) 2% DZR
- piridoxină (vitamina B6) 13% DZR
- riboflavina (vitamina B2) 10% DZR
- tiamina (vitamina B1) 9% DZR
- vitamina C 4% DZR
- vitamina E 1% DZR
- vitamina K 3% DZR
- sodiu 1% DZR
- potasiu 16% DZR
- calciu 5% DZR
- cupru 35% DZR
- fier 23% DZR
- magneziu 2% DZR
- mangan 12% DZR
- fosfor 15% DZR
- seleniu 1% DZR
- zinc 2% DZR, notează Nutrition&You.
Stafide. FOTO: Freepik @stockking
Stafidele, beneficii pentru sănătate
Stafidele sunt considerate cele mai sănătoase dintre fructele uscate, bogate în cupru şi fier.
Ele fac ”minuni” pentru sistemul imunitar slăbit, mai mult, dau senzaţia de saţietate datorită cantităţii mari de fibre pe care le conţin, fiind în același timp cel mai la îndemână ”dulce” putând fi consumat ca atare sau în diverse combinații de fructe proaspete și cereale, pot fi adăugate în prăjituri sau salate.
Ca urmare a conținutului de nutrienți, vitamine și minerale, stafidele:
Ameliorează constipația, prin diminuarea timpului de tranzit intestinal al alimentelor. În plus, acestea abundă și în compuși flavonoizi, cum ar fi acidul tartric, taninurile, catechinele etc. Împreună cu inulina și fibrele, acești compuși ajută la fluidizarea tranzitului intestinal prin funcția lor laxativă.
Ajută la prevenirea anemiei, având un conținut important de fier, dar și de vitamina C.
Ajută la construirea și menținerea oaselor puternice prin conținutul de calciu, magneziu și vitamina K.
Antioxidant. Stafidele au un conținut important de antioxidanți, având un indice ORAC de 3.037 µmol TE/ 100 grame, cu mult peste cel al strugurilor proaspeți, care ajung la numai 1.118 µmol TE/100 de grame.
Anticancerigen și antiinflamatoare. La fel ca și strugurii proaspeți, și stafidele conțin resveratrol, un fitochimical cu acțiune antioxidantă, antiinflamatoare, anticancer, ce reduce nivelul colesterolului din sânge.
Studiile au sugerat că resveratrolul are o acțiune protectoare împotriva cancerelor, cum ar fi melanomul, colonul și prostata, și a unor boli cum ar fi bolile coronariene, bolile nervoase degenerative, boala Alzheimer și infecțiile virale/ fungice.
De asemenea, resveratrolul reduce riscul de accident vascular cerebral prin modificarea la nivel molecular a celulelor din interiorul vaselor de sânge.
Plus de energie. Stafidele conțin suficient zahăr, aproximativ 65 de grame la o porție de 100 de grame, în funcție de soiul strugurilor din care sunt obținute, iar acest lucru reprezintă un plus de energie în cadrul unei diete sănătoase pentru majoritatea oamenilor. Astfel, stafidele pot înlocui cu succes gustările nesănătoase și cu un conținut ridicat de zahăr procesat.
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
6 ceaiuri care îți relaxează corpul și mintea înainte de culcare. Soluția naturală pentru insomnie
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Alimentul care te protejază de cancer. Conține "antioxidantul suprem". Atacă celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Dovleacul plăcintar, alimentul de sezon cu multiple beneficii. Scade tensiunea și glicemia
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
Uleiul esențial de scorțișoară: 5 motive să îl folosești. Luptă împotriva îmbătrânirii și bolilor cronice
Cum influențează cafeaua diversitatea bacteriană a intestinului. Legătura dintre sănătatea intestinală și consumul moderat de cafea
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Este matcha o alternativă mai sănătoasă la cafea? Iată ce trebuie să știți despre matcha
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Bea asta zilnic și trăiești mai mult. Băutura banală care îți curăță arterele, reduce stresul și prelungește viața
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.