Ceaiul de ghimbir. Ce boli ține la distanță
Ghimbiru este folosit ca aliment și medicament de secole. Este bogat în fitochimice care combat inflamația, susțin funcția imunitară și promovează sănătatea...
Acest condiment a apărut ca un remediu natural pentru greață, indigestie, balonare și afecțiuni inflamatorii, printre alte afecțiuni comune. Ceaiul de ghimbir este la fel de benefic, potrivit studiilor.
Un studiu publicat în ediția din aprilie 2015 a revistei medicale Food Science & Nutrition sugerează că amestecul ceaiului și a extractelor de ghimbir poate crește valoarea antioxidantă a ambelor ingrediente. După cum remarcă oamenii de știință, ghimbirul este o sursă bună de catechine, gingeroli și alți polifenoli. Ceaiul conține catechine cu efecte anti-diabetice, antimicrobiene și antiinflamatorii.
Ghimbirul este bogat în antioxidanți
Antioxidanții sunt compuși naturali care protejează împotriva radicalilor liberi rezultați din expunerea la fumul de țigară, pesticide, poluanți de mediu și alte substanțe chimice dăunătoare. De asemenea, protejează împotriva stresului oxidativ, care poate contribui la inflamații, leziuni celulare, cancer, ateroscleroză și tulburări neurologice.
O altă recenzie, publicată în Gastroenterology Research and Practice, în martie 2015, a evaluat rolul ghimbirului în prevenirea și tratamentul cancerului gastro-intestinal. Cancerul gastro-intestinal este un termen umbrelă pentru cancerele de colon, ficat, stomac, esofag, vezică biliară și alte organe responsabile de digestie. Cercetătorii afirmă că ghimbirul poate induce moartea celulelor canceroase, poate reduce incidența adenoamelor și poate suprima anumiți compuși care promovează creșterea tumorii.
-
Un aliment banal, asociat cu un creier mai sănătos18.12.2025, 14:51
-
-
Rusia a atins un maxim la vânzările de medicamente pentru mahmureală18.12.2025, 12:46
-
-
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
EXCLUSIV Dieta care reglează colesterolul. Dr. Lygia Alexandrescu: Curăță arterele
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
