Cele mai bune ceaiuri pentru răceală. Condimentul pe care să-l pui în ceai ca să-ți crească imunitatea: Au efecte terapeutice puternice

Ceaiuri - Foto: Freepik @azerbaijan_stockers
Ceaiuri - Foto: Freepik @azerbaijan_stockers

Cele mai bune ceaiuri care previn răcelile. Ce să mănânci pentru o imunitate bună și ce ingredient să-ți pui în ceai ca să-ți crească imunitatea.

Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru răceală și imunitate și de ce e important să știi de ele? Ei bine, toamna este anotimpul când frunzele se îngălbenesc, temperaturile scad, iar răcelile și gripa încep să-și facă simțită prezența. De aceea, în această perioadă, îți poți întări sistemul imunitar pentru a-ți proteja sănătatea și a reduce riscul de a te îmbolnăvi.

Toamna aduce cu sine o creștere a expunerii la virusuri sezoniere, cum ar fi gripa și răcelile. De ce? Pentru că în această perioadă, oamenii petrec mai mult timp în spații închise, unde virusurile se pot răspândi mai ușor. Prin urmare, un sistem imunitar puternic te poate ajuta să contracarezi aceste agenți patogeni și să previi infecțiile.

Vezi și: Rona Hartner s-a vindecat în 2 săptămâni de cancerul în stadiul 4, cu metastaze: Au găsit un remediu-miracol, un medicament. 13 pagini de efecte secundare, eu n-am niciunul

Mai mult, pe măsură ce zilele devin mai scurte și soarele devine mai puțin vizibil, nivelurile de vitamina D ale organismului tind să scadă. Vitamina D joacă un rol crucial în funcționarea sistemului imunitar, așa că este important să compensezi această deficiență prin alimentație, suplimente sau expunerea la soare atunci când este posibil.

Astfel, toamna este momentul potrivit pentru a-ți îmbunătăți dieta cu alimente bogate în nutrienți. Fructele și legumele de sezon, precum dovleacul, merele, varza, broccoli și morcovii, sunt surse excelente de vitamine și antioxidanți care pot stimula imunitatea. De asemenea, asigură-te că incluzi în alimentație proteine de calitate, cum ar fi carne slabă, pește și nuci.

NU RATA: "Doamne, câtă dreptate avea mama!" Lidia Fecioru: O să ajungeți și voi să ziceți asta. Eu la 60 de ani o spun

Ce să mănânci pentru o imunitate bună. Ingredientul pe care să-l pui în ceai și care crește imunitatea

Medicul Ruxandra Constantina, medic specialist în medicină generală, medicină de familie și apifitoterapie, spune că pentru o imunitate optimă este necesar să consumăm și să avem:

- alimentație sănătoasă bogată în legume, fructe proaspete de toamnă, verdețuri

Cel mai bun antibiotic natural: E extraordinar. Acționează foarte puternic la nivelul infecțiilor căilor respiratori, urinare, digestive

- proteine de calitate (pui, curcan, pește, ouă, lactate acide)

- grăsimi sănătoase (pește, ulei măsline, nuci, migdale, semințe)

Mai mult, ea spune că ne putem hidrata cu:

- limonade

- ceaiuri care susțin imunitatea și ne ajută să ne adaptăm organismul la noile condiții atmosferice (echinaceea, ghimbir, turmeric, hibiscus, soc, fructe de pădure)

- să reducem orele de odihnă (7-8 ore somn/noapte)

- să reducem stresul

- să facem mișcare în aer liber

- să menținem un tonus energetic optim, fizic, psihic, emoțional", a spus Ruxandra Constantina.

Cele mai bune ceaiuri care previn răcelile

"Hidratarea este extrem de importantă. Dacă până acum consumam limonadă rece, acum să trecem la ceaiuri: ceaiul de hibiscus, ceaiul de turmeric sau ghimbir ne ajută foarte mult în această perioadă în care suntem predispuşi la răceli.

Putem adăuga în ceai şi nişte scorţişoară. Ceaiul de fructe de pădure este foarte bun şi pentru cei mici.

Ceaiul roşu african, care nu conţine cofeină, este bun cu lapte de migdale.

Mişcarea în aer liber ajută la creşterea imunităţii. Să ne plimbăm sau să alergăm în aer liber. Să păstrăm în familie o dispoziţie bună, să fim optimişti.

Suplimentele bune conțin substanță activă, fie vitamine, minerale, dar mă refer în special la cele care conțin plante care ne stimulează sau ne modulează imunitatea. Conținând substanța activă, ele au efecte terapeutice puternice", a explicat medicul la Antena 3 CNN.

Întărirea sistemului imunitar toamna are o importanță deosebită pentru menținerea sănătății în sezonul rece. Prin adoptarea unui stil de viață sănătos, care include o alimentație echilibrată, exerciții fizice, gestionarea stresului și odihnă adecvată, poți spori capacitatea organismului de a combate infecțiile și de a te simți bine în această perioadă.

Îngrijindu-te de imunitatea ta, poți să-ți reduci semnificativ riscul de a te îmbolnăvi și să treci cu bine prin toamnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel