Cele mai bune 4 ceaiuri DIURETICE NATURALE pentru RETENȚIA DE APĂ

Dana Lascu |
Data publicării:
Anumite ceaiuri sunt diuretice naturale care împiedică retenția de apă. Foto: Pixabay
Anumite ceaiuri sunt diuretice naturale care împiedică retenția de apă. Foto: Pixabay

Retenția de apă apare atunci când organismul reține, în țesuturi, mai multa apă decât are nevoie: vi se umflă picioarele, mâinile, fața și alte părți ale organismului. Există însă 4 plante care sunt puternice diuretice naturale și e suficient să consumi ceaiuri cu ele. Iată care: 

Toate ceaiurile sunt diuretice și bune într-o anumită măsură, deoarece cresc aportul de apă și, în consecință, producția de urină, ceea ce împiedică retenția de apă în organism. Ceaiurile diuretice sunt, de asemenea, o soluție naturală excelentă pentru finalizarea tratamentului pentru infecțiile tractului urinar, deoarece ajută la eliminarea urinei, care la rândul său ajută la curățarea tractului urinar. Cu toate acestea, în mod ideal, ar trebui să beți astfel de ceaiuri numai cu acordul medicului care vă supraveghează tratamentul, pentru că ele pot interfera cu anumite medicamente și pot avea efecte adverse dacă sunt consumate în exces. 

Există 4 plante care par să aibă un efect diuretic mai puternic. Iată care: 

1. Ceaiul de pătrunjel

Ceaiul de pătrunjel este unul dintre cele mai populare remedii „de casă” care ajută la scăderea retenției de apă. Sunt studii (link direct studiu) care arată că pătrunjelul are efect diuretic la animale, crescând cantitatea de urină produsă.

Cum se prepară: 

15 grame de pătrunjel proaspăt se face infuzie cu o felie de lămâine și 250 de ml de apă fierbinte. Pătrunjelul se ține într-o cană cu apă fierbinte (acoperită) timp de 5-10 minute, apoi se consumă de mai multe ori pe zi. 

Atenție: Ceaiul de pătrunjel nu ar trebui să fie consumat de femeile însărcinate sau de persoanele care iau anticoagulante sau alte tipuri de diuretice.

2. Ceaiul de păpădie

Păpădia este un diuretic natural, deoarece este bogată în potasiu, care este un tip de mineral care acționează în rinichi și crește producția de urină.

Cum se prepară:

15 g frunze și rădăcini de păpădie, infuzie în 250 ml apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute, se strecoară rădăcinile și frunzele și se bea infuzia de două până la trei ori pe zi.

Atenție: Nu trebuie consumat dacă sunteți gravidă sau dacă aveți probleme de sănătate ale căile biliare sau aveți obstrucție intestinală.

3. Ceaiul de coada calului

Ceaiul de coada calului este un alt diuretic natural. O analiză din 2017 arată că efectul diuretic al cozii de cal poate fi comparat cu hidroclorotiazida, care este un medicament diuretic.

Cum se face: 

1 linguriță de frunze uscate de coadă de cal, infuzate în 250 ml apă clocotită, timp de 5-10 minute. Apoi se strecoară și se consumă de trei ori pe zi. 

Atenție: Acest ceai de plante se bea maximum 7 zile consecutive pentru a preveni dezechilibrele minerale. Acest ceai nu trebuie consumat de femeile însărcinate sau de cele care alăptează.

4. Ceai de hibiscus

Ceaiul de hibiscus pare să crească cantitatea de urină produsă semnificativ și, potrivit unui studiu efectuat pe șoareci (link direct studiu), are un efect similar cu unele diuretice sintetice cum ar fi furosemida și hidroclorotiazida. În plus, o altă cercetare, de asemenea realizată pe cobai, a arătat că antocianii, flavonoidele și acidul clorogenic din hibiscus pare să regleze activitatea aldosteronului, un hormon care controlează producția de urină.

Cum se prepară:

2 linguri de flori uscate de hibiscus se pun la infuzie într-un 1 litru de apă fierbite timp de 10 minute, într-o oală cu capacul pus. Apoi strecurați infuzia și beți-o pe tot parcursul zilei.

Atenție: Deși e considerat sigur, hibiscusul trebuie evitat în timpul sarcinii și alăptării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel