Cele mai bune 6 ceaiuri care încetinesc îmbătrânirea. Sunt gustoase și pot înlocui cafeaua

Care sunt cele mai bune 6 ceaiuri cu efecte anti-îmbătrânire.
Cele mai bune soluții pentru a încetini îmbătrânirea sau măcar pentru a o face mai frumoasă și mai sănătoasă este chiar dieta noastră zilnică, mai exact stilul de viață pe care îl adoptăm, ce cele mai multe ori, conștient sau nu, după vârsta de 40-45 de ani.
Pe lângă un aport caloric, dar mai ales de nutrienți, minerale și vitamine, potrivit cu nevoile pe care le avem după această vârstă, un alt punct important al stilului de viață sănătos este cel al hidratării.
Iată cele mai bune 6 ceaiuri care reduc din ritmul de îmbătrânire
Ceaiul verde. Este unul dintre cele mai sănătoase ceaiuri pe care le puteți bea, mai ales când vine vorba de încetinirea procesului de îmbătrânire.
”Ceaiul verde este plin de antioxidanți, care au beneficii de sănătate pe scară largă, de la prevenirea bolilor, reducerea inflamațiilor și chiar potențial prevenirea cancerului.
Acești antioxidanți acționează în organism pentru a preveni și a reduce daunele celulare cauzate de toxine și de radicalii liberi, care pot cauza încetinirea semnificativă a metabolismului. Îi absorbim în principal prin intermediul compușilor vegetali, fitonutrienților și aminoacizilor din alimentele pe care le consumăm și ceaiurile pe care le bem, cum ar fi ceaiul verde”, spune nutriționistul Trista Best,citată de Eat This.
Ceaiul Rooibos. Chiar dacă nu este la fel de popular ca ceaiul verde sau negru, are o serie de beneficii în ceea ce privește îmbătrânirea sănătoasă.
”Ceaiul Rooibos conține superoxid dismutază (SOD), o enzimă care se găsește în toate celulele vii. SOD are proprietăți anti-îmbătrânire și poate ajuta la încetinirea dezvoltării ridurilor. Ceaiul Rooibos conține, de asemenea, acid alfa-hidroxi, unul dintre principalele ingrediente folosite pentru tratamentele pielii (în principal pentru a ajuta la reducerea ridurilor) de către dermatologi”, spune nutriționistul Courtney D'Angelo pentru sursa menționată anterior.
Ceaiul Oolong este ușor la aromă și culoare, însă vine la pachet cu beneficii anti-îmbătrânire, în special pentru piele. Ceaiul este bogat în anti-oxidanți, de asemenea, ajută la ameliorarea eczemelor, precum și la reducerea ridurilor și a ștergerii petelor de vârstă. Totodată, acest ceai face pielea mai strălucitoare, având efecte benefice asupra sănătății oaselor și a dinților.
Ceaiul Matcha. Matcha este, din punct de vedere tehnic, un tip de ceai verde care este măcinat fin sub formă de pulbere. În timp ce majoritatea frunzelor de ceai verde sunt cultivate și recoltate la soare, matcha crește la umbră.
”Plin de antioxidanți care ajută la stabilizarea radicalilor liberi dăunători, matcha este foarte bun pentru sănătate. De asemenea, ajută să vă oferiți o piele vibrantă și ajută la diminuarea liniilor fine”, spune nutriționistul Bill Bradley, directorul Mediterranean Living.
Hibiscusul este un ceai revigorat, de vară, cu gust delicios fie că este consumat cald sau cu gheață. Pe lângă gustul plăcut, acesta vine și la pachet cu multiple beneficii asupra îmbătrânirii sănătoase.
”Nu numai că ceaiul de hibiscus este parfumat, dar poate ajuta și la inversarea efectelor îmbătrânirii. Este bogat în beta-caroten, vitamina C și antocianină, un antioxidant care ajută la combaterea inflamațiilor și la scăderea tensiunii arteriale”, spune Bradley.
Ceaiul negru. Acesta este potrivit pentru cei care doresc un plus de energie, dimineața sau după-amiază, un bun înlocuitor al cafelei, fiind bogat în cofeină, fapt care îl face eficient în controlul greutății. Ceaiul negru are, în mare parte, aceleași beneficii anti-îmbătrânire ca și ceaiul verde.
Ceaiul ACRU, benefic pentru sănătate. Care sunt ceaiurile care ajută GLICEMIA
Este cunoscut faptul că una dintre cele mai bune alegeri pentru o băutură sănătoasă este ceaiul. Iar printre beneficiile asociate consumului de ceai se numără inclusiv scăderea glicemiei.
Însă acest lucru nu înseamnă că toate ceaiurile au un impact pozitiv asupra glicemiei. De altfel, nu există un răspuns unic la modul în care glicemia va fi influențată atunci când beți ceai, deoarece depinde și de tipul de ceai. Un ceai dulce, la care ați mai adăugat și voi zahăr, vă va crește glicemia, în timp ce alte tipuri de ceai, fără adaos de zahăr, pot contribui la scăderea acesteia.
Ce trebuie să faceți pentru a vă bucura de ceaiul preferat, fără a vă crește însă nivelul glicemiei
Nivelul de zahăr din sânge crește atunci când bei ceai dulce
Deși este o băutură delicioasă, ceaiul dulce este unul dintre cele mai puțin sănătoase moduri de a lua o porție de băutură aromată. Există un motiv pentru care ceaiul dulce are numele pe care îl are, și anume pentru că este deja încărcat cu zahăr.
Există o legătură directă între consumul regulat de băuturi dulci și probabilitatea de a fi diagnosticat cu diabet de tip 2, deoarece consumul de zahăr sau de băuturi mai bogate în zahăr duce direct la creșterea glicemiei. Citește mai departe AICI.
Vezi și: Migrenele, cauzate de deshidratare. Apa cu lămâie, un remediu natural
-
Semne timpurii de infarct pe care mulți le ignoră18.09.2025, 22:35
-
-
-
10 boli care nu dor, dar pot fi fatale18.09.2025, 18:09
-
S-a înființat Federaţia Patronală a Farmaciilor din România18.09.2025, 15:52
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!