Cele mai bune ceaiuri pentru îmbunătățirea digestiei. Protejează stomacul împotriva ulcerelor

Ana-Maria Bugiu |
Data actualizării: | Data publicării:
cele mai bune ceaiuri foto:freepik@dikushin
cele mai bune ceaiuri foto:freepik@dikushin

Cele mai bune 9 ceaiuri pentru sistemul digestiv. Sunt aliații excelenți pentru digestie.

Dincolo de plăcerea de a savura o ceașcă fierbinte de ceai, ceaiul este adesea apreciat pentru beneficiile sale terapeutice. Iar anumite tipuri de ceai pot oferi sprijin digestiv și ajutor în diverse afecțiuni legate de stomac și intestine. 

Vezi și: Primii români morți de frig în 2024. Gerul care a lăsat urme drastice la -18 grade Celsius

1. Ceaiul de mentă

Menta, este un aliat excelent pentru digestie. Studiile au arătat că mentolul, compusul din mentă, poate ameliora simptomele de indigestie și poate fi eficient în tratarea sindromului de colon iritabil, potrivit Healthline.

2. Ceaiul de ghimbir

Cu rădăcini puternic aromate, ghimbirul este apreciat pentru capacitatea sa de a stimula contracțiile stomacului și de a reduce senzația de greață. Datorită gingerolilor și shogaolilor din compoziția sa, poate fi util în gestionarea unor simptome precum balonare, crampe și indigestie.

3. Ceaiul de gențiană

Rădăcina de gențiană este cunoscută pentru compușii săi amari, care au fost folosiți de secole pentru a stimula apetitul și pentru a trata afecțiunile stomacale. Consumul acestui ceai înainte de masă poate ajuta la stimularea enzimelor și a acizilor digestivi.

foto:freepik@jcomp

4. Ceaiul de fenicul

Feniculul poate ajuta și în protejarea stomacului împotriva ulcerelor. De asemenea, poate fi benefic în combaterea constipației și promovarea mișcărilor intestinale regulate.

5. Ceaiul de angelică

Angelica este o plantă ce poate proteja tractul digestiv prin stimularea secreției de acizi intestinali. Aceasta poate oferi beneficii și în cazul inflamațiilor din colită ulcerativă, dar cercetările umane sunt încă limitate.

6. Ceaiul de păpădie

Studiile la animale indică faptul că extractele de păpădie pot stimula contractările musculare și pot facilita fluxul alimentelor în intestinul subțire. Totuși, cercetările pe oameni sunt încă necesare pentru a confirma aceste efecte.

7. Ceaiul de senna

Senna este folosit adesea ca laxativ, ajutând la stimularea contracțiilor intestinale și la promovarea mișcărilor regulate ale intestinului.

8. Ceaiul de rădăcină de tătăneasă

Rădăcina de tătăneasă conține compuși care pot stimula producția de mucus și pot ajuta la căptușirea tractului digestiv, oferind alinare în caz de ulcer gastric.

9. Ceaiul negru

Ceaiul negru, bogat în antioxidanți, poate contribui la protejarea împotriva ulcerelor gastrice și poate îmbunătăți indigestia.

Vezi și: 6 factori de risc care pot accelera dezvoltarea bolii Alzheimer. Care sunt factorii imposibil de modificat

Cu toate acestea, înainte de a încerca un nou ceai în scopuri terapeutice, este recomandat să consulți un medic specialist, în special dacă iei medicamente sau ai anumite afecțiuni medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel