Picioare de Cartea Recordurilor: adolescentul german cu cel mai mare număr la încălțăminte

Adisa Codruț |
Data publicării:
Picioare de Cartea Recordurilor     sursa foto: https://guinnessworldrecords.com
Picioare de Cartea Recordurilor sursa foto: https://guinnessworldrecords.com

Picioarele de Cartea Recordurilor aparțin unui adolescent german, care are mărimea 57 (35.05 cm). Recordul lui l-a doborât pe cel al unui britanic, ale cărui picioare au cu aproape 3 cm mai puțin.

Recordul pentru cele mai mari picioare la un bărbat a fost doborât de adolescentul german Lars Motza, care avea 16 ani la momentul măsurării din noiembrie 2018.

Piciorul stâng măsoară 35,05 cm și piciorul drept măsoară 34,98 cm. Acest lucru face ca picioarele sale să aibă o mărime extraordinară de 57 (EUR) - adică 20 (Marea Britanie) sau 21 (SUA).

Lars a doborât recordul lui Mathu-Andrew Budge, al cărui picior stâng este de 32,95 cm, iar piciorul drept este de 32,85 cm, cu toate acestea, britanicul mai ține recordul pentru cele mai mari mâini ale unui adolescent.

La naștere, picioarele lui Larsmăsurau 9,5 cm, însă și părinții lui au picioarele de dimensiuni peste medie. „Și noi, ca părinți, avem picioare mari - am 50 (EUR) sau 14 (Marea Britanie), iar mama lui Lars are 43 (EUR) sau 9 (Marea Britanie), motiv pentru care nu ne-am îngrijorat atunci când i-am văzut picioarele, la naștere”, relatează tatăl lui Lars pentru guinnessworldrecords.com.

Adolescentul spune că  atrage mereu atenția din cauza asta și că uneori oamenii râd sau spun lucurriurâte. Dar cel mai adesea se distrează atunci când copiii mai mici își pun pocioarele mici pe lângă ale lui.

În schimb, întâmpină probleme în a-și găsi încălțăminteea potrivită. „Nu poți doar să mergi la magazinul de încălțăminte din cel mai apropiat centru comercial și să cumperi o pereche ieftină. Din păcate, nici nu pot cumpăra o pereche mai scumpă, deoarece în magazinele germane nu mai există pantofi de dimensiunea mea. La nivel european, în prezent sunt la limita superioară a încălțămintei de vânzare. Pentru mine rămân doar pantofi la comandă, care sunt, desigur, foarte, foarte scumpi.

De asemenea, este dificil să cumperi haine potrivite, pentru că, pentru a-l rezuma, am și mâini și brațe foarte lungi. Dar acesta este un alt subiect”, relatează tânărul, care s-a arătat încântat să dețină recordul mondial la acest capitol. „Sunt literalmente întotdeauna cu un pas înainte și, prin urmare, primul din familie și cercul meu de prieteni cu un titlu Guinness World Records.

Îmi place să răsfoiesc cărțile Guinness World Records. Chiar dacă mi-am stabilit recordul cu dimensiunile mele fizice, sunt fascinat de înregistrările tehnice și de tot ce țin de avioane”, a mai spus el.

Adolescentul a transmis un mesaj tinerilor care au, de asemenea, trăsături care i-ar putea face să se simtă inconforabil. „Indiferent de ce spun alții, rămâi fidel cu tine și gândește-te întotdeauna pozitiv.”

 

Sursa, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel