Cereale integrale: ce beneficii aduc pentru sănătate

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
În postul intermitent alimentele trebuie consumate la anumite intervale orare
În postul intermitent alimentele trebuie consumate la anumite intervale orare

Cerealele sunt apreciate de nutriționiști ca fiind benefice pentru digestie, pentru sănătate în general. Adesea, însă, vorbesc despre cerealele integrale ca fiind preferate, iată și de ce.

Deseori auzim nutriționiștii vorbind despre cereale, în special cereale integrale (sau cu bob întreg) și despre ce beneficii aduc acestea sănătății. Specialiștii de la health.harvard.edu explică ce este, mai exact, un bob întreg: „Tehnic, sunt semințe uscate, tari, de plante. Unele provin din ierburi cunoscute sub denumirea de boabe de cereale, precum grâu, orez, porumb și ovăz. Altele provin din plante din diferite familii botanice, cum ar fi quinoa, amarantul și hrișca, cunoscute sub numele de pseudo-boabe sau pseudo-cereale. Un bob integral este unul care conține toate cele trei straturi ale sâmburelui: tărâța, endosperma și germenul”, explică autorii.

Semințele comestibile sau culinare provin din legume (dovleacul), flori (floarea-soarelui) sau alte culturi cultivate pentru o varietate de utilizări (inul sau cânepa).

Ce beneficii aduc sănătății

Cerealele și semințele integrale sunt surse excelente de carbohidrați complecși (în special fibre), proteine, grăsimi nesaturate sănătoase, vitamine B și mai multe minerale.

Au fost legate de o gamă largă de beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea tensiunii arteriale, a glicemiei și a colesterolului din sânge, precum și de reducerea inflamației cronice.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel