Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Cerealele sunt apreciate de nutriționiști ca fiind benefice pentru digestie, pentru sănătate în general. Adesea, însă, vorbesc despre cerealele integrale ca fiind preferate, iată și de...
Deseori auzim nutriționiștii vorbind despre cereale, în special cereale integrale (sau cu bob întreg) și despre ce beneficii aduc acestea sănătății. Specialiștii de la health.harvard.edu explică ce este, mai exact, un bob întreg: „Tehnic, sunt semințe uscate, tari, de plante. Unele provin din ierburi cunoscute sub denumirea de boabe de cereale, precum grâu, orez, porumb și ovăz. Altele provin din plante din diferite familii botanice, cum ar fi quinoa, amarantul și hrișca, cunoscute sub numele de pseudo-boabe sau pseudo-cereale. Un bob integral este unul care conține toate cele trei straturi ale sâmburelui: tărâța, endosperma și germenul”, explică autorii.
Semințele comestibile sau culinare provin din legume (dovleacul), flori (floarea-soarelui) sau alte culturi cultivate pentru o varietate de utilizări (inul sau cânepa).
Cerealele și semințele integrale sunt surse excelente de carbohidrați complecși (în special fibre), proteine, grăsimi nesaturate sănătoase, vitamine B și mai multe minerale.
Au fost legate de o gamă largă de beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea tensiunii arteriale, a glicemiei și a colesterolului din sânge, precum și de reducerea inflamației cronice.
Sursa, aici.
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Cum să cureți eficient ustensilele din lemn din bucătărie. Greșeala pe care ai făcut-o până acum care înmulțește bacteriile. Află acum!