Chef Scărlătescu, DIETĂ. La ce alimente a renunțat și a scăpat de 30 de kilograme

Sonia Baciu |
Data publicării:
chef scarlatescu. FOTO Instagram Chef Catalin Scarlatescu
chef scarlatescu. FOTO Instagram Chef Catalin Scarlatescu

Chef Cătălin Scărlătescu a scăpat peste 50 de kg, iar primele 30 au fost ca urmare a renunțării la un aliment frecvent consumat de români.

Cătălin Scărlătescu este unul dintre exemplele cele mai bune cu privire la scăderea în greutate, nu cu 5-10 kilograme, ci peste 50 kg. Iar alimentul la care a renunțat pentru a-i reuși acest lucru este cel pe care mare parte dintre români îl avem pe masă și îl mâncăm zi de zi. 

Cheful a ajuns la 102 kg, după ce a ajuns și sub ”sută”, însă nu s-a simțit confortabil acolo, trecând și prin momente mai puțin plăcute, precum amețeala, iar pe stradă nu sunt deloc bine venite.

”Nu am ținut mari diete, doar mi-am închis robinetul la mâncare. Dacă înainte mâncam un kilogram, acum mănânc 150 de grame, de orice, doar am diminuat cantitatea.

Atunci m-am oprit la 95 de kilograme, dar mă lua amețeala pe stradă, nu știu, eram prea subțire, mă bătea vântul. Acum am vreo 102-103 kg și stau bine, stau la greutatea asta de trei ani.

Ce să fac? Eu sunt bucătar, am mâncat toată viața mâncare bună. Dacă îmi face ceva cu ochiul, sar și mănânc, că na! Mâncarea e bună. E ca la o femeie frumoasă! Când vezi o femeie frumoasă, întorci capul în cealaltă parte. Te uiți și atât! Mâncarea măcar poți s-o mănânci!”, a declarat Cătălin Scărlătescu pentru Impact.

Dieta WUSHU. Florin Dumitrescu: Ești alt om! Te poți lăsa și de fumat așa. Dimineața, pe stomacul GOL

Primele 30 de kg pierdute doar prin scoaterea pâinii

Chef Scărlătescu a mărturisit că primele 30 de kilograme s-au ”evaporat” ca urmare a renunțării la ”pâinea noastră cea de toate zilele”, iar dieta nu a fost una deosebită, ci formată din ceea ce consumă de multă vreme, însă cantitatea este cea care face diferența.

”Nu am mâncat pâine, carne, dulciuri și nu am băut alcool. Am mâncat, în schimb, doar salate proaspete, spanac, ștevie, castraveți, roșii, mere, grapefruit, prune, nuci și migdale neprăjite și nesărate.

Nu contează ordinea sau cantitatea, însă nu ai voie să mănânci nimic altceva.

Legumele se pot face pe grătar, verziturile se fac salate proaspete stropite doar cu lămâie (fără ulei) și un strop de sare, iar fructele se consumă proaspete. Este, însă, o dieta severă, eu nu recomand nimănui să țină un astfel de regim fără să consulte medicul.

Fiecare organism are propriile necesități, așa că nu e bine să ținem diete 'de capul nostru'”, spunea Chef Scărlătescu în urmă cu ceva vreme, pentru Click!

De altfel, acesta a mai spus că nu are o rețetă anume, fiind la latitudinea fiecăruia cum își combină legumele.

”Păi, după cum v-am povestit mai devreme, meniul meu a fost bazat exclusiv pe legume și fructe proaspete, așa că nu prea e loc de rețete. Puneți pe grătar vinete, roșii și ardei iute, de exemplu, iar lângă o salată verde”, a mai spus celebrul chef.

Vezi și: Ce băutură trebuie evitată la dieta de vară. Nutriționist: Pare inofensivă, dar poate să ajungă la 500 de calorii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel