Ce băutură trebuie evitată la dieta de vară. Nutriționist: Pare inofensivă, dar poate să ajungă la 500 de calorii

La ce trebuie să fiți atenți pentru a nu vă sabota dieta, mai ales vara. Ce combinații trebuie evitate.
Înaintarea în vârstă nu trebuie să fie un impediment pentru a avea o greutate normală și chiar dacă metabolismul devine mai lent din această cauză, o dietă adaptată și personalizată nevoilor, dar mai ales vârstei, vă poate ajuta să vă mențineți sau, de ce nu, să scădeți în greutate.
Despre aceste lucruri a vorbit nutriționistul Sonia Burtic, în emisiunea ”Neatza cu Răzvan și Dani”, explicând ce reguli trebuie urmate astfel încât dieta să nu fie sabotată, subliniind că aceasta trebuie adaptată atât vârstei, cât și anotimpului.
Atenție la fructe și cocktailuri
Potrivit nutriționistului, ca dieta să nu fie ”sabotată”, în această perioadă, trebuie acordată o atenție deosebită fructelor care sunt consumate mai des.
”Să aibă grijă, căci majoritatea spun că 'vine vara, o să slăbesc, că o să mănânc mai multe fructe, mai multe legume' și când se termină vara văd că au câteva kilograme în plus și nu înțeleg de ce, cu toate că au încercat.
Ei bine, fructele sunt minunate, știm cu toții, dar este foarte important când le consumăm și cum.
Așadar, o să fac câteva recomandări, pe care garantez că dacă le veți urma se vor vedea și efectele. În primul rând să nu le consumăm imediat după masă și, mai ales, să ne ferim de aceste combinații precum pepene roșu cu brânză, diferite mezeluri cu smochine sau alte fructe confiate.
De asemenea, să avem grijă la așa zisele băuturi răcoritoare, la cocktail, nu doar din cauza alcoolului pe care îl conține ar fi neapărat o problemă, ci, din cauza siropurilor și a diferitelor arome cu care vine la pachet, care pe lângă faptul că nu sunt naturale au și un conținut ridicat de zahăr, iar o astfel de băutură care pare inofensivă poate să ajungă la 500 de calorii, ceea ce este enorm pentru o băutură, în timp ce o bere are undeva la 300 de calorii”, a spus nutriționistul.
Dieta la menopauză. Care sunt beneficiile acesteia și în ce constă
Foamea, cel mai mare sabotor
Specialistul în nutriție susține că cel mai mare sabotor al dietei este foamea, mai ales că toată lumea începe cu aceasta orice cură de slăbire.
”Este adevărat că o dietă înseamnă deficit caloric, dar nu și deficit de vitamine și nu trebuie să simți senzația de foame. Acesta este un lucru extrem de important, pe care vreau să îl înțelegeți cu toții: să nu vă înfometați.
Trebuie să mâncăm bogat, aducă multe salate, fructe, legume și totodată, să nu trecem în extreme, dacă până acum consumam 7000-8000 de calorii pe zi să mergem la o dietă cu 1000 de calorii pe zi, iar a doua zi este evident că nu ne vom simți bine. Deci să nu ne înfometăm.
Să avem grijă la cele trei mese principale, chiar dacă este un exemplu banal, este foarte util să respectăm orele de masă cu mici ajustări, dar să încercăm să avem cele trei mese principale ale zilei pentru că foarte mulți ajung să mănânce o singură dată pe zi”, a mai spus specialistul în nutriție.
Roșiile cu brânză, combinație periculoasă pentru curele de slăbire
Una dintre combinațiile preferate ale românilor, roșiile cu brânză, este considerată periculoasă pentru curele de slăbire, chiar dacă luate separat elementele sunt foarte sănătoase.
Roșia este una dintre legumele cu cel mai scăzut nivel de calorii, numai 18 la 100 de grame, fiind o sursă excelentă de antioxidanți, fibre, minerale și vitamine. Tocmai pentru aceste calități, roșia este recomandată de către dieteticieni și nutriționiști în curele de scădere a colesterolului, dar și în programele de scădere în greutate.
De altfel, este dovedit științific că antioxidanții prezenți în roșii oferă protecție împotriva cancerului, inclusiv a cancerului de colon, de prostată, de sân, endometrial, pulmonar, precum și în tumorile pancreatice.
Licopenul, antioxidantul din clasa flavonoidelor, este prezent în roșii, iar împreună cu carotenoizii, acesta are capacitatea de a proteja celulele de radicalii liberi. Mai mult, s-a dovedit că licopenul previne deteriorarea pielii ca urmare a expunerii la razele ultraviolete, oferind protecție împotriva cancerului de piele. Citește mai departe AICI.
Vezi și: Cori Grămescu și ”moda” intermittent fasting: O soluție pentru aproape orice
-
-
3 motive să mănânci broccoli, mai ales dacă vrei să slăbești03.09.2025, 18:35
-
Claritate pentru minte: Când să investigăm semnalele neurologice03.09.2025, 17:19
-
-
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei03.09.2025, 15:51
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Deficitul de magneziu, un pericol ascuns pentru inimă. Sănătatea cardiovasculară începe cu un aport adecvat de magneziu
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
De ce avem nevoie de vitamina D și calciu pentru oase puternice. Ce se întâmplă cu oasele tale când atingi aportul zilnic recomandat
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?