Ce băutură trebuie evitată la dieta de vară. Nutriționist: Pare inofensivă, dar poate să ajungă la 500 de calorii
La ce trebuie să fiți atenți pentru a nu vă sabota dieta, mai ales vara. Ce combinații trebuie evitate.
Înaintarea în vârstă nu trebuie să fie un impediment pentru a avea o greutate normală și chiar dacă metabolismul devine mai lent din această cauză, o dietă adaptată și personalizată nevoilor, dar mai ales vârstei, vă poate ajuta să vă mențineți sau, de ce nu, să scădeți în greutate.
Despre aceste lucruri a vorbit nutriționistul Sonia Burtic, în emisiunea ”Neatza cu Răzvan și Dani”, explicând ce reguli trebuie urmate astfel încât dieta să nu fie sabotată, subliniind că aceasta trebuie adaptată atât vârstei, cât și anotimpului.
Atenție la fructe și cocktailuri
Potrivit nutriționistului, ca dieta să nu fie ”sabotată”, în această perioadă, trebuie acordată o atenție deosebită fructelor care sunt consumate mai des.
”Să aibă grijă, căci majoritatea spun că 'vine vara, o să slăbesc, că o să mănânc mai multe fructe, mai multe legume' și când se termină vara văd că au câteva kilograme în plus și nu înțeleg de ce, cu toate că au încercat.
Ei bine, fructele sunt minunate, știm cu toții, dar este foarte important când le consumăm și cum.
Așadar, o să fac câteva recomandări, pe care garantez că dacă le veți urma se vor vedea și efectele. În primul rând să nu le consumăm imediat după masă și, mai ales, să ne ferim de aceste combinații precum pepene roșu cu brânză, diferite mezeluri cu smochine sau alte fructe confiate.
De asemenea, să avem grijă la așa zisele băuturi răcoritoare, la cocktail, nu doar din cauza alcoolului pe care îl conține ar fi neapărat o problemă, ci, din cauza siropurilor și a diferitelor arome cu care vine la pachet, care pe lângă faptul că nu sunt naturale au și un conținut ridicat de zahăr, iar o astfel de băutură care pare inofensivă poate să ajungă la 500 de calorii, ceea ce este enorm pentru o băutură, în timp ce o bere are undeva la 300 de calorii”, a spus nutriționistul.
Dieta la menopauză. Care sunt beneficiile acesteia și în ce constă
Foamea, cel mai mare sabotor
Specialistul în nutriție susține că cel mai mare sabotor al dietei este foamea, mai ales că toată lumea începe cu aceasta orice cură de slăbire.
”Este adevărat că o dietă înseamnă deficit caloric, dar nu și deficit de vitamine și nu trebuie să simți senzația de foame. Acesta este un lucru extrem de important, pe care vreau să îl înțelegeți cu toții: să nu vă înfometați.
Trebuie să mâncăm bogat, aducă multe salate, fructe, legume și totodată, să nu trecem în extreme, dacă până acum consumam 7000-8000 de calorii pe zi să mergem la o dietă cu 1000 de calorii pe zi, iar a doua zi este evident că nu ne vom simți bine. Deci să nu ne înfometăm.
Să avem grijă la cele trei mese principale, chiar dacă este un exemplu banal, este foarte util să respectăm orele de masă cu mici ajustări, dar să încercăm să avem cele trei mese principale ale zilei pentru că foarte mulți ajung să mănânce o singură dată pe zi”, a mai spus specialistul în nutriție.
Roșiile cu brânză, combinație periculoasă pentru curele de slăbire
Una dintre combinațiile preferate ale românilor, roșiile cu brânză, este considerată periculoasă pentru curele de slăbire, chiar dacă luate separat elementele sunt foarte sănătoase.
Roșia este una dintre legumele cu cel mai scăzut nivel de calorii, numai 18 la 100 de grame, fiind o sursă excelentă de antioxidanți, fibre, minerale și vitamine. Tocmai pentru aceste calități, roșia este recomandată de către dieteticieni și nutriționiști în curele de scădere a colesterolului, dar și în programele de scădere în greutate.
De altfel, este dovedit științific că antioxidanții prezenți în roșii oferă protecție împotriva cancerului, inclusiv a cancerului de colon, de prostată, de sân, endometrial, pulmonar, precum și în tumorile pancreatice.
Licopenul, antioxidantul din clasa flavonoidelor, este prezent în roșii, iar împreună cu carotenoizii, acesta are capacitatea de a proteja celulele de radicalii liberi. Mai mult, s-a dovedit că licopenul previne deteriorarea pielii ca urmare a expunerii la razele ultraviolete, oferind protecție împotriva cancerului de piele. Citește mai departe AICI.
Vezi și: Cori Grămescu și ”moda” intermittent fasting: O soluție pentru aproape orice
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
