Ce băutură trebuie evitată la dieta de vară. Nutriționist: Pare inofensivă, dar poate să ajungă la 500 de calorii

Sonia Baciu |
Data publicării:
ce bautura trebuie evitata. FOTO Pexels @ Engin Akyurt
ce bautura trebuie evitata. FOTO Pexels @ Engin Akyurt

La ce trebuie să fiți atenți pentru a nu vă sabota dieta, mai ales vara. Ce combinații trebuie evitate. 

Înaintarea în vârstă nu trebuie să fie un impediment pentru a avea o greutate normală și chiar dacă metabolismul devine mai lent din această cauză, o dietă adaptată și personalizată nevoilor, dar mai ales vârstei, vă poate ajuta să vă mențineți sau, de ce nu, să scădeți în greutate.

Despre aceste lucruri a vorbit nutriționistul Sonia Burtic, în emisiunea ”Neatza cu Răzvan și Dani”, explicând ce reguli trebuie urmate astfel încât dieta să nu fie sabotată, subliniind că aceasta trebuie adaptată atât vârstei, cât și anotimpului.

Atenție la fructe și cocktailuri

Potrivit nutriționistului, ca dieta să nu fie ”sabotată”, în această perioadă, trebuie acordată o atenție deosebită fructelor care sunt consumate mai des.

”Să aibă grijă, căci majoritatea spun că 'vine vara, o să slăbesc, că o să mănânc mai multe fructe, mai multe legume' și când se termină vara văd că au câteva kilograme în plus și nu înțeleg de ce, cu toate că au încercat.

Ei bine, fructele sunt minunate, știm cu toții, dar este foarte important când le consumăm și cum.

Așadar, o să fac câteva recomandări, pe care garantez că dacă le veți urma se vor vedea și efectele. În primul rând să nu le consumăm imediat după masă și, mai ales, să ne ferim de aceste combinații precum pepene roșu cu brânză, diferite mezeluri cu smochine sau alte fructe confiate.

De asemenea, să avem grijă la așa zisele băuturi răcoritoare, la cocktail, nu doar din cauza alcoolului pe care îl conține ar fi neapărat o problemă, ci, din cauza siropurilor și a diferitelor arome cu care vine la pachet, care pe lângă faptul că nu sunt naturale au și un conținut ridicat de zahăr, iar o astfel de băutură care pare inofensivă poate să ajungă la 500 de calorii, ceea ce este enorm pentru o băutură, în timp ce o bere are undeva la 300 de calorii”, a spus nutriționistul.

Dieta la menopauză. Care sunt beneficiile acesteia și în ce constă

Foamea, cel mai mare sabotor

Specialistul în nutriție susține că cel mai mare sabotor al dietei este foamea, mai ales că toată lumea începe cu aceasta orice cură de slăbire.

”Este adevărat că o dietă înseamnă deficit caloric, dar nu și deficit de vitamine și nu trebuie să simți senzația de foame. Acesta este un lucru extrem de important, pe care vreau să îl înțelegeți cu toții: să nu vă înfometați.

Trebuie să mâncăm bogat, aducă multe salate, fructe, legume și totodată, să nu trecem în extreme, dacă până acum consumam 7000-8000 de calorii pe zi să mergem la o dietă cu 1000 de calorii pe zi, iar a doua zi este evident că nu ne vom simți bine. Deci să nu ne înfometăm.

Să avem grijă la cele trei mese principale, chiar dacă este un exemplu banal, este foarte util să respectăm orele de masă cu mici ajustări, dar să încercăm să avem cele trei mese principale ale zilei pentru că foarte mulți ajung să mănânce o singură dată pe zi”, a mai spus specialistul în nutriție.

Roșiile cu brânză, combinație periculoasă pentru curele de slăbire

Una dintre combinațiile preferate ale românilor, roșiile cu brânză, este considerată periculoasă pentru curele de slăbire, chiar dacă luate separat elementele sunt foarte sănătoase.

Roșia este una dintre legumele cu cel mai scăzut nivel de calorii, numai 18 la 100 de grame, fiind o sursă excelentă de antioxidanți, fibre, minerale și vitamine. Tocmai pentru aceste calități, roșia este recomandată de către dieteticieni și nutriționiști în curele de scădere a colesterolului, dar și în programele de scădere în greutate. 

De altfel, este dovedit științific că antioxidanții prezenți în roșii oferă protecție împotriva cancerului, inclusiv a cancerului de colon, de prostată, de sân, endometrial, pulmonar, precum și în tumorile pancreatice. 

Licopenul, antioxidantul din clasa flavonoidelor, este prezent în roșii, iar împreună cu carotenoizii, acesta are capacitatea de a proteja celulele de radicalii liberi. Mai mult, s-a dovedit că licopenul previne deteriorarea pielii ca urmare a expunerii la razele ultraviolete, oferind protecție împotriva cancerului de piele. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Cori Grămescu și ”moda” intermittent fasting: O soluție pentru aproape orice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel