Roșiile cu brânză, combinație periculoasă pentru curele de slăbire
Preferata românilor, brânza cu roșii, este periculoasă pentru cei care vor să slăbească.
Una dintre combinațiile preferate ale românilor, roșiile cu brânză, este considerată periculoasă pentru curele de slăbire, chiar dacă luate separat elementele sunt foarte sănătoase.
Roșia este una dintre legumele cu cel mai scăzut nivel de calorii, numai 18 la 100 de grame, fiind o sursă excelentă de antioxidanți, fibre, minerale și vitamine. Tocmai pentru aceste calități, roșia este recomandată de către dieteticieni și nutriționiști în curele de scădere a colesterolului, dar și în programele de scădere în greutate.
De altfel, este dovedit științific că antioxidanții prezenți în roșii oferă protecție împotriva cancerului, inclusiv a cancerului de colon, de prostată, de sân, endometrial, pulmonar, precum și în tumorile pancreatice.
Licopenul, antioxidantul din clasa flavonoidelor, este prezent în roșii, iar împreună cu carotenoizii, acesta are capacitatea de a proteja celulele de radicalii liberi. Mai mult, s-a dovedit că licopenul previne deteriorarea pielii ca urmare a expunerii la razele ultraviolete, oferind protecție împotriva cancerului de piele.
Zeaxatina, un alt compus bogat în flavonoizi, este prezentă în abundență în roșii. Aceasta ajută la protejarea ochilor și prevne apariția cataractei, cunoscută și ca ”degenerescență maculată atribuită vârstei”.
Pe lângă acestea, roșii au și un conținut ridicat de vitamina A și C, iar în starea proaspătă sunt bogate în potasiu, acid folic, fier, calciu și mangan.
De asemenea, roșiile fac parte din categoria produselor acide, astfel că pot fi combinate cu alimente bogate în proteine, precum brânza. Aceasta din urmă este bogată în grăsimi și sare, cu excepția brânzei slabe de vacă, bogată în calciu.
Și totuși, combinația atât de apreciată de români, de roșii cu brânză este periculoasă pentru cei care sunt la cură de slăbire, potrivit Realitatea. O porție de telemea este de 100 grame pentru a ajunge la 250 de calorii.
Care este porția corectă de brânzeturi. Bilic: Plăcerea poate să ne coste silueta
Chiar dacă este încă post, nu strică să aruncăm o privire peste brânzeturile care ne vor ”invada” salatele de primăvară sau chiar de vară, dar și pe care mulți le folosesc în diete.
Nutriționistul Mihaela Bilic a făcut o scurtă revistă asupra lor pentru a veni în sprijinul găsirii ”porției corecte”.
”Nu știu ce relație aveți voi cu produsele lactate, dar dacă ar fi după mine, aș mânca pâine cu brânză toată viața fără să mă plictisesc. Ce ne facem însă că brânza îngrașă și dacă nu avem grijă la cantitate, atunci plăcerea poate să ne coste silueta.
Haideți să vorbim puțin despre porția corectă de brânză, ca să știți cum le împăcați pe amândouă”, a spus nutriționistul Mihaela Bilic pe contul său de socializare. Citește mai departe AICI.
Vezi și: Alimente care combat balonarea. Roșiile și avocado, pe listă
-
Ce trebuie să știi despre slănină. Cum se mănâncă corect02.11.2025, 22:22
-
Statinele, asociate cu cancerul. Ce s-a aflat abia acum02.11.2025, 20:53
-
-
Semnul banal care îți arată că ai o boală cardiacă mortală02.11.2025, 18:41
-
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
