Care este porția corectă de brânzeturi. Bilic: Plăcerea poate să ne coste silueta

Sonia Baciu |
Data publicării:
care este portia corecta de branzeturi. FOTO Pexels @ Engin Akyurt
care este portia corecta de branzeturi. FOTO Pexels @ Engin Akyurt

Mihaela Bilic a dezvăluit care este porția corectă de brânzeturi pentru a nu pune în pericol silueta. 

Chiar dacă este încă post, nu strică să aruncăm o privire peste brânzeturile care ne vor ”invada” salatele de primăvară sau chiar de vară, dar și pe care mulți le folosesc în diete.

Nutriționistul Mihaela Bilic a făcut o scurtă revistă asupra lor pentru a veni în sprijinul găsirii ”porției corecte”. 

”Nu știu ce relație aveți voi cu produsele lactate, dar dacă ar fi după mine, aș mânca pâine cu brânză toată viața fără să mă plictisesc. Ce ne facem însă că brânza îngrașă și dacă nu avem grijă la cantitate, atunci plăcerea poate să ne coste silueta.

Haideți să vorbim puțin despre porția corectă de brânză, ca să știți cum le împăcați pe amândouă”, a spus nutriționistul Mihaela Bilic pe contul său de socializare.

Cura de DETOX, plusul de energie cu efecte de SLĂBIT. Bilic: Sănătatea este accesibilă oricui și are gust

Ce categorii de brânză avem

”Avem o categorie de brânzeturi, numite mai degrabă produse lactate, care au sub 10% grăsime. Aici intră brânza de vaci, poate e mai tristă, dar e brânza proaspătă, cottage cheese-ul – perluțele de brânză cu smântână, urda sau varianta italienească ricotta.

Avem astfel de brânze care se pot mânca cu porția de 200 de grame, tocmai pentru că ele au 100 de calorii pe suta de grame și atunci putem consuma o porție fără stres.

Când trecem la brânzeturile adevărate, care au în medie ca substanță uscată 45% grăsime, trebuie să avem puțină grijă, că grăsimea are 9 calorii pe gram, mai este și grăsime saturată și atunci să fie împăcată toată lumea.

Porția corectă de telemea este de 100 grame pentru a ajunge la 250 de calorii.

Cașcavalul este mai gras și atunci porția corectă scade la 60-70 de grame. El are ca valoare 330 de calorii/100 grame.

Brânza de burduf este o telemea combinată cu cașcaval, din nou grasă, din nou redusă porția, la 80 de grame.

Oul de mozzarela, chiar dacă pare un caș nesărat, din contra, este un cașcaval nesărat, un ou are 330 de calorii, deci depășiți cu mult porția.

Parmezanul are în compoziția sa proteine, grăsimi, calciu, sare, gust, se mai fac și niște aminoacizi prin învechire, un deliciu, cu 400 de calorii per suta de grame. Noroc că nu mâncăm parmezanul cu sutele de grame, ci îl facem fulgi și îl punem peste aproape orice. Merge cu carne, cu legume, cu paste, fiind un condiment perfect”, a mai spus nutriționistul. 

Intoleranța la LACTOZĂ, cauze și remedii. Cum se formează și De Ce

Laptele este un aliment de bază, unul dintre puținele alimente care au și proteine, și glucide, și carbohidrați, 87% apă și toate mineralele de care are nevoie corpul uman. Studiile arată că aproximativ 75% din oameni nu au dezvoltat capacitatea de a produce lactaza - enzima care digeră lactoza - și suferă astfel de o formă de intoleranță la lactoză. Această intoleranță este mai frecvent întâlnită în cazul persoanelor non-Caucaziene și se manifestă prin: dureri abdominale, balonare, diaree și flatulență.

”Intoleranța la lactoză are trei forme. Este extrem de important de știut acest lucru. Este o intoleranță genetică, persoana respectivă de naște fără o enzimă care digeră lactoza, adică fără lactază. Intoleranța primară, în care persoana respectivă se naște cu o cantitate limitată de enzime, fapt care îi permite să consume lapte o perioadă de timp, dar în timp, în special la vârsta de adult nu mai tolerează lactoza, și intoleranța secundară, când intoleranța apare din cauza unor boli care distrug lactaza”, a explicat medicul Alecse Dițoiu, la ”Vorbește lumea”, de la PRO TV. (Citește mai departe AICI)

Vezi și: Beneficiile curei de 5 PORȚII de fructe și legume. Bilic: Ne ajută să ne săturăm mai repede 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel