Intoleranța la LACTOZĂ, cauze și remedii. Cum se formează și De Ce

75% dintre oameni suferă de intoleranță la lactoză, o afecțiune ce are trei forme.
Laptele este un aliment de bază, unul dintre puținele alimente care au și proteine, și glucide, și carbohidrați, 87% apă și toate mineralele de care are nevoie corpul uman. Studiile arată că aproximativ 75% din oameni nu au dezvoltat capacitatea de a produce lactaza - enzima care digeră lactoza - și suferă astfel de o formă de intoleranță la lactoză. Această intoleranță este mai frecvent întâlnită în cazul persoanelor non-Caucaziene și se manifestă prin: dureri abdominale, balonare, diaree și flatulență.
”Intoleranța la lactoză are trei forme. Este extrem de important de știut acest lucru. Este o intoleranță genetică, persoana respectivă de naște fără o enzimă care digeră lactoza, adică fără lactază. Intoleranța primară, în care persoana respectivă se naște cu o cantitată limitată de enzime, fapt care îi permite să consume lapte o perioadă de timp, dar în timp, în special la vârsta de adult nu mai tolerează lactoza, și intoleranța secundară, când intoleranța apare din cauza unor boli care distrug lactaza”, a explicat medicul Alecse Dițoiu, la ”Vorbește lumea”, de la PRO TV.
Ce soluții sunt pentru a continua consumul de lactate
„De ce eliminăm laptele și produsele lactate din alimentație pentru că sănătatea noastră va avea de suferit, iar echilibrul nutrițional cu atât mai mult? Fie consumăm laptele fără lactoză, el de fapt, nu rămâne fără lactoză ci îi este adăugată enzima, cele două molecule sunt desfăcute astfel încât la consum să nu mai existe disconfort digestiv”, a precizat nutriționistul Mihaela Bilic, în cadrul aceleiași emisiuni.
În cazul în care cineva a descoperit că are intoleranță la lactoză îi este recomandată o pauză de trei luni, în special în ceea ce privește laptele proaspăt și apoi o reintroducere a produselor lactate, în mod progresiv, adică 125 ml de lapte în prima zi, apoi, la 2-3 zile această cantitate să fie dublată. ”Când consumăm laptele, mai ales în cazul unei intoleranțe sau a unei capacități scăzute de enzimă este bine să nu consumăm laptele pe burta goală”, a mai spus Mihaela Bilic.
Vezi și: Accelerarea metabolismului încetinit. CAFEAUA vine în sprijinul acestuia
Cu ce combinăm pastele ca să fie sănătoase?
Le combinăm cu proteinele, fibrele... adică legumele, pot să facă un bol în care se micșorează cantitatea de paste, vin multe legume pe lângă și în acest fel obținem o masă plină de nutrienți.
Pe deasupra putem pune fie somon, fie brânză, fie o altă carne, ulei de măsline presat la rece, mult oregano presărat și obținem un produs extraordinar de bine echilibrat din punct de vedere al indicelui glicemic.
Putem mânca pastele și la dietă, pentru că facem si sport și avem nevoie de energie pentru sport, așa că pastele pot să confere acest lucru, le consumăm cu o oră, două înainte de a merge la sală sau la activitatea sportivă, pentru că noi avem nevoie de carbohidrați, o viață keto. Aceste programe sunt folosite pe termen scurt. (Citește mai mult AICI)
-
Dieta mediteraneeană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
-
Metformin, medicamentul pentru diabet de tip 2, acționează și în creier26.08.2025, 17:34
-
Disonanța cognitivă: de ce facem lucruri care ne contrazic valorile26.08.2025, 16:30
-
Colesterol mare: 4 metode să-l scazi rapid26.08.2025, 11:24
-
Sciatica: cauza, simptome, tratament. 3 greșeli pe care le facem zilnic26.08.2025, 10:30
Alimentele care îți cresc imunitatea instant. Mit sau realitate? Numărul 9 te va uimi
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
5 legume care te hidratează mai bine decât un pahar cu apă
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Planta aromatică ce îți menține funcționarea creierului și reduce stresul
Bea asta zilnic și trăiești mai mult. Băutura banală care îți curăță arterele, reduce stresul și prelungește viața
Este matcha o alternativă mai sănătoasă la cafea? Iată ce trebuie să știți despre matcha
Infecții urinare iarna: greșeala pe care o faci fără să-ți dai seama. Acest fruct te scapă de probleme
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
Cele mai savuroase sortimente de cafea și beneficiile lor. Cum alegi cafeua perfectă pentru tine
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Menstruații dureroase? Acest remediu naturist poate înlocui calmantele
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
De ce să bei ceai de turmeric: 6 motive pentru a-l adăuga în rutina ta zilnică
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Planta care îți dă putere. Te scapă de stres și te ajută să dormi. Efectele ei sunt incredibile
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.