CINACALCETUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

CINACALCETUM - prospect. Acţiune: Agent calcimimetic, care creşte sensibilitatea receptorilor dependenţi de calciu din glanda paratiroidă la calciul extracelular; scade secreţia de hormon paratiroidian, scade nivelul plasmatic de calciu şi fosfor. 

CINACALCETUM - prospect

Denumirea comercială: MIMPARA 

Prezentare: Comprimate filmate 

Indicații: Hiperparatiroidism secundar (HPT) la pacienţi cu insuficienţă renală cronică (IRC) trataţi prin dializă. Reducerea hipercalcemiei la pacienţii cu carcinom paratiroidian, HPT primar, pentru care paratiroidectomia poate fi indicată pe baza concentraţiilor calciului seric (aşa cum este definit în ghidurile de trat. relevante), dar la care paratiroidectomia nu este adecvată clinic sau este contraindicată. 

Contraindicații: Hipersensibilitate. 

Atenție!: Nu au fost stabilite siguranţa şi eficacitatea la pacienţii cu vârstă sub 18 ani. Precauţii la epileptici, hipotensivi, pacienţi cu funcţie cardiacă deteriorată, pacienţi cu o calcemie (corectată pentru albumină) sub limita inferioară a normalului. 

Reacții adverse: Greaţă, vărsături, dispepsie, diaree, anorexie, ameţeli, parestezii, mialgie, erupţii cutanate, astenie, hipocalcemie, reducerea valorilor normale ale testosteronului 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel