Cinci motive pentru care îți este mereu rece. Unele pot indica boli grave

Monika Baciu |
Data publicării:
rece - FOTO: Freepik
rece - FOTO: Freepik

Dacă te simți constant rece, ar trebui să constituie un semnal de alarmă. Medicii împărtășesc cinci motive pentru care ne este mereu rece, iar unele pot fi chiar boli grave.

În timpul iernii, poate fi dificil să rămâi cald. Pe măsură ce temperaturile scad, ne bazăm pe straturi suplimentare și încălzire centrală pentru a evita frigul.

Deși este normal în această perioadă a anului, dacă totuși ai dificultăți în a te încălzi chiar și cu ajutor suplimentar, ar putea exista ceva în neregulă. Unele dintre aceste probleme ar putea fi ușor corectate prin modificări ale stilului de viață, cum ar fi dieta, în timp ce altele sunt dincolo de controlul tău.

Acestea pot necesita o vizită la medicul de familie pentru a se asigura că nu evoluează în ceva mai grav. Expertul în sănătate, dr. Jen Caudle, a împărtășit cinci motive pentru care ai putea simți mereu frig.

- Anemia

- Tiroidă subactivă

- Masă corporală redusă

- Vase de sânge înguste

- Medicamente, potrivit Express.

Vezi și: Cât de des trebuie spălată lenjeria de pat. Detaliul grotesc care te va pune pe gânduri

Anemia

Anemie - FOTO: Freepik@val-suprunovich

Anemia apare atunci când nu ai suficiente celule roșii sănătoase sau hemoglobină pentru a transporta oxigenul către țesuturile corpului.

"Numărul scăzut de celule roșii poate duce la senzația inadecvată de frig", a spus dr. Caudle.

Alte simptome includ oboseală, slăbiciune, dificultăți de respirație, piele palidă sau gălbuie, bătăi neregulate ale inimii, amețeli sau senzație de leșin, dureri în piept și dureri de cap.

Vezi și: Ce se întâmplă în câteva minute cât este folosită lampa UV. Cât de mult îți deteriorează unghiile

Tiroida subactivă

Tiroida este o glandă în gât care produce hormoni ce afectează metabolismul.

"Dacă tiroida ta, în special, este subactivă, aș spune că boala tiroidiană în general poate avea mai multe simptome, fie că este supractivă sau subactivă, iar persoanele cu tiroidă subactivă uneori raportează senzația de frig", a mai spus medicul

Masă corporală redusă

A fi subponderal poate însemna că simți frigul mai intens.

"Asta înseamnă că dacă ești foarte mic sau slab și nu ai multă masă musculară. Asta te poate face să te simți rece", a spus dr. Caudle.

Vezi și: Alimentele care curăță arterele. Previn bolile de inimă și AVC-ul

Vase de sânge înguste

Vasele de sânge înguste pot fi rezultatul mai multor condiții, cum ar fi ateroscleroza (depunerea de plăci de grăsime în interiorul arterelor), hipertensiunea arterială, inflamația vasculară sau alte afecțiuni care afectează sistemul circulator.

"Următoarea problemă are legătură cu vasele de sânge și problemele cu acestea. De exemplu, dacă sunt înguste, dacă sunt prea înguste, te-ar putea face să te simți rece în anumite părți ale corpului", a mai explicat medicul.

Vezi și: Vlad Ciurea, secretul unui creier sănătos: Este cel mai bun medicament. Scade și tensiunea arterială

Medicamente

Senzația de rece poate fi un efect secundar al medicamentelor pe care le iei.

"Asigură-te că ai discutat cu medicul despre medicamentele pe care le iei pentru a vedea dacă pot afecta modul în care te simți în ceea ce privește temperatura corpului. Asigură-te că porți suficiente haine pentru mediul de afară.

Ce am menționat este doar un început, asigură-te că ții evidența simptomelor tale. Dacă simți că îți este prea frig sau mai rece decât ar trebui să fie, asigură-te că discuți cu medicul despre asta", a mai explicat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel