Clătite de post: cea mai simplă rețetă
Dacă țineți post și vă plac clătitele iată o rețetă care se prepară foarte ușor.
Pentru clătite de post aveți nevoie de: 200 g făină, 3 linguri zahăr (brun, de preferat), 1 linguriță praf de copt, 1 lingură ulei, 2 fiole esență de vanilie, 375 ml lapte de soia (sau aroma pe care o preferi). Ca și clătitele obișnuite, amestecați toate ingredientele, pe rând, într-un bol, cu un tel sau într-un mixer. Încingeți uleiul la tigaie, la foc mediu și vă puteți apuca de făcut clătite.
Lăsați fiecare clătită un minut sau două minute pe fiecare parte. Clătitele de post sunt la fel de gustoase ca și acelea cu lapte și ou, arată DC News.
Rețetă de clătite vegane:
Ingrediente: 42g făină de spelta, 1 linguriță de praf de copt, un vârf de cuțit de sare, 80 ml dintr-o alternativă de lapte, precum laptele de ovăz sau de soia, ¾ linguriță semințe de chia, ½ linguriță oțet de mere, ½ linguriță extract de vanilie
Amestecați împreună laptele și semințele de chia într-un castron. Se adaugă extractul de vanilie și oțetul de mere. Combinați făina, praful de copt și sarea într-un alt castron. Se toarnă amestecul lichid în acest castron și se amestecă împreună pentru a combina ingredientele. Nu amestecați excesiv în acest moment. Lăsați amestecul să se odihnească timp de 10 minute. Dacă aveți o tigaie antiaderentă bună, ar trebui să puteți găti clătitele fără a folosi ulei. Dacă credeți că se vor lipi, adăugați puțin ulei într-o tigaie și încălziți la foc mediu. Odată ce tigaia este fierbinte, puneți amestecul de clătite vegane în ea, făcând clătita cu diametrul potrivit. Reduceți ușor căldura și așteptați până când începeți să vedeți bule care se formează pe vârful clătitei. Când acestea apar, întoarceți clătita și gătiți încă două minute.
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
-
Deficiența de B12: Cum alegi forma potrivită pentru creier și metabolism13.12.2025, 16:56
-
Ce trebuie să știi dacă ai avut COVID13.12.2025, 15:27
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
EXCLUSIV Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Condimentul care face varza murată să reziste mai mult. Trucul care păstrează aroma autentică până la primăvară
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
