CODEINUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

CODEINUM - prospect. Acţiune: Antitusiv şi analgezic opioid; agonist al receptorilor opioizi g, k, 8.

CODEINUM - prospect

Denumirea comercială: CODEINĂ FOSFAT, CODEINĂ FOSFORICĂ, FARMACOD, FOSFAT DE CODEINĂ,

Prezentare: comprimate

Indicații: Tuse iritativă neproductivă; dureri de intensitate moderată; diaree acută.

Contraindicații: Insuficiență cardiacă (IC), hepatică (IH), renală (IR), alergie sau intoleranţă la codeină, insuficienţă respiratorie marcată; la copiii sub 3 ani; în prezența hipersecreției traheo-bronşice, la bolnavii cu diaree acută toxiinfecţioasă. Nu se asociază cu: fenotiazine, antidepresive triciclice, inhibitori de monoaminooxidază (IMAO). Femei care alăptează

Atenție!: La bolnavii cu astm bronşic şi emfizem pulmonar. Dozele mai mari de 0,3 mg/kg pot produce convulsii la copii. Nu se adm. timp îndelungat din cauza riscului dependenţei. La doze mari poate surveni deprimarea respiratorie. Atenţie! asocierea cu: antihistaminice, tranchilizante, sedative, hipnotice, antihipertensive, alcool. Prudenţă la femei însărcinate, mai ales în primele 3 luni. Figurează în lista substanţelor dopante.

Reacții adverse: Constipaţie, greaţă, ameţeli, disforie, somnolenţă; dozele mari deprimă respiraţia, la copiii mici pot provoca convulsii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel