Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Cantitățile mari de alimente grele și grase, mesele bogate de Crăciun cresc nivelul de colesterol al multor oameni. Potrivit unui studiu recent efectuat, nivelurile sunt cu 20% mai mari decât...
Cercetătorii de la Departamentul de Biochimie Clinică de la Spitalul Universitar din Copenhaga și de la Departamentul de Medicină Clinică al Universității din Copenhaga au observat într-un nou studiu derulat pe 25.000 de danezi că nivelurile de colesterol după vacanța de Crăciun sunt cu 20% mai mari decât vara, arătând că riscul de a avea colesterol ridicat este de șase ori mai mare după Crăciun.
În opinia acestora, toate alimente ce conțin unt și smântână pote crește mai mult nivelurile de colesterol decât se presupunea până acum.
,,Studiul nostru are indicii puternice că nivelurile de colesterol sunt influențate de alimentele grase pe care le consumăm atunci când sărbătorim Crăciunul. Faptul că atât de mulți oameni au valori mari ale colesterolului imediat după sărbătoarea de Crăciun este foarte surprinzător ", a declarat dr. Anne Langsted, unul dintre autorii studiului.
Nouă din zece dintre participanți la așa-numitul studiu al populației generale din Copenhaga aveau colesterolul crescut după Crăciun. Persoanele care au deja colesterol ridicat ar trebui să fie și mai atente la nivelurile lor de colesterol în timpul sărbătorilor de Crăciun, avertizează oamenii de știință danezi.
,,Pentru acești indivizi, acest lucru ar putea însemna că, dacă valorile colesterolului sunt ridicate imediat după Crăciun, ar putea lua în considerare efectuarea unui alt test pe parcursul anului. Este important să fiți conștienți de acest lucru, mai ales dacă vă doriți să vă mențineți nivelurile de colesterol jos", e de părere dr. Signe Vedel-Krogh, conform Eurekalert.org.
Dacă aveți prea mult colesterol, arterele pot fi îngroșate și există un risc mai mare de a dezvolta infarct miocardic și accident vascular cerebral. Atacurile de inima și accidentele vasculare cerebrale sunt cele care ucid majoritatea oamenilor din întreaga lume.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.