Colesterolul mărit aproape dublează riscul de deces din cauze cardiovasculare

Angela Sabău |
Data publicării:
Colesterolul LDL mărit aproape dublează riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare
Colesterolul LDL mărit aproape dublează riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare

Colesterolul LDL are o legătură directă cu bolile cardiovasculare, iar studiile în domeniu arată că peste anumite limite, crește semnificativ riscul de deces din cauza acestor boli.

Un nivel ridicat de colesterol LDL, adică „rău” vă poate pune sub un risc mai mare de a suferi de boli cardiovasculare - chiar dacă sunteți, de altfel, considerat cu risc scăzut.

Un studiu publicat de revista Circulation a ajuns la această concluzie prin analizarea datelor de la mai mult de 36.000 de pacienți care nu au avut istoric de boli cardiovasculare sau diabet și au fost clasificați cu risc scăzut de a dezvoltarea astfel de boli în următorii 10 ani, scrie Harvard Medical School.

Riscul de deces mai mare cu 70%-90%

Cercetatorii au urmărit participanții pentru aproximativ 27 de ani și a constatat că persoanele care au niveluri de LDL de 160 sau mai mare au fost cu 70%, până la 90% mai predispuși la deces din cauza unor boli cardiovasclare, decât cele cu niveluri de LDL colesterol sub 100.

Rezultatele ilustrează importanța verificării periodice a nivelului colesterolului și discutarea eventualelor intervenții cu medicul dumneavoastră dacă nivelurile sunt mai mari decât cele recomandate.

Articolul intgral poate fi citit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel