Condimentul care ajută la slăbit, dar crește și imunitatea. Lidia Fecioru: Efectele se văd după 5 săptămâni
Condimentul străvechi, cu multiple beneficii pentru sănătate. Lidia Fecioru spune că efectele se văd după ”după 5 săptămâni”.
Lidia Fecioru a dezvăluit un nou leac naturist, folosind un condiment extrem de apreciat încă din vremuri străvechi. Acesta are, printre altele, efecte antibiotice, combate răceala și gripa, dar și dă un gust deosebit mâncărurilor.
"Se iau căţeii de usturoi, se taie cotorul şi se pun într-o folie de aluminiu.
Se pune puţin piper negru, sare şi se bagă la cuptor, să se coacă. Căpăţâna de usturoi trebuie lăsată la cuptor cam 40 de minute în acea folie.
E bine să facem această cură cu o căpăţână de usturoi, deci cam 6 căţei de usturoi, o dată la 3 zile.
În primul rând este foarte bun pentru imunitatea organismului şi nu mai avem nici acea stare de oboseală.
În al doilea rând, este un antibiotic foarte bun. Este bun pentru dezintoxicare și ajută și dacă vrem să slăbim, pentru că ajută la arderea grăsimilor și la schimbul de oligoelemente.
Ne reglează tensiunea arterială, ne reglează problemele diabetului, dar nu cel insulino-dependent. E suficient dacă mâncăm o dată pe săptămână.
După cinci săptămâni, se vor vedea schimbări în corp", a explicat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la Antena 3.
Beneficiile mai puțin știute ale consumului de usturoi
Boli mentale - usturoiul conține antioxidanți care susțin mecanismele de protecție ale organismului împotriva daunelor oxidative; efectele combinate asupra reducerii colesterolului și tensiunii arteriale, precum și proprietățile antioxidante, pot reduce riscul de boli comune ale creierului, cum ar fi boala Alzheimer și demența.
Viață lungă - efectele potențiale ale usturoiului asupra longevității sunt practic imposibil de dovedit la oameni. Dar având în vedere efectele benefice asupra factorilor de risc importanți, cum ar fi tensiunea arterială, este logic ca usturoiul să vă ajute să trăiți mai mult, potrivit Healthline.
Îmbunătățește performanța atletică. Usturoiul era folosit în mod tradițional în culturile antice pentru a reduce oboseala și a spori capacitatea de muncă a muncitorilor.
L-au consumat și sportivii din Grecia antică. Studiile la rozătoare au arătat că usturoiul ajută la performanța la exerciții fizice, dar au fost făcute foarte puține studii pe oameni. Alte studii sugerează că oboseala indusă de exerciții fizice poate fi redusă cu usturoi.
Consumul de usturoi poate ajuta la detoxifierea metalelor grele din organism. La doze mari, s-a dovedit că compușii de sulf din usturoi protejează împotriva leziunilor organelor cauzate de toxicitatea metalelor grele. S-a demonstrat că usturoiul reduce semnificativ toxicitatea plumbului și simptomele asociate într-un studiu.
Îmbunătățește sănătatea oaselor. Studiile pe rozătoare au arătat că usturoiul poate minimiza pierderea osoasă prin creșterea estrogenului la femele. Un studiu la femeile aflate la menopauză a constatat că o doză zilnică de extract de usturoi uscat (egale cu 2 grame de usturoi crud) a scăzut semnificativ un marker al deficienței de estrogen.
Acest lucru sugerează că acest supliment poate avea efecte benefice asupra sănătății oaselor la femei.
Ceaiul bun pentru sistemul nervos, dar și diabet. Lidia Fecioru: Secretul, să nu fie concentrat
Lidia Fecioru, cunoscutul bioenergoterapeut, a dezvăluit un nou remediu naturist. Ceaiul din această plantă cu nume de poveste, este eficient atât pentru sistemul nervos, cât și beneficiile asupra sănătății părului și al pielii.
”Crăița se numea țigăncușă la mine la țară. Ceaiul se face într-un borcan de jumătate de litru. Să ținem cont: se pun un pahar de apă și o floricică, fără codiță, doar cu semințe.
Florile le putem consuma și uscate și fresh. Secretul ceaiului este să nu fie concentrat. Dacă e prea concentrat ne poate face rău.
Se bea câte un sfert de pahar de 3-4 ori pe zi și ne ajută pentru funcționalitatea bilei, pentru diabet, pentru a întări vasele de sânge, pentru liniștirea sistemului nervos. E bun pentru creșterea părului și ameliorează vitiligo.
Se mai pot lua 8 floricele cu 4 pahare de apă, adică 2 floricele la un pahar, le punem la foc mic 5-7 minute.
Strecurăm și bem jumătate de pahar de 3 ori pe zi o lună întreagă și apoi ne putem face niște analize” a explicat Lidia la Antena 3, în cadrul rubricii Leacul Zilei de la Adevăruri Ascunse. Citește mai departe AICI.
Vezi și: Ceapa, beneficii unice pentru sănătate. Reduce inflamațiile și reglează zahărul din sânge
-
-
-
-
-
De ce provoacă statinele dureri musculare14.12.2025, 21:01
Cafeaua, impact asupra colesterolului. Cum trebuie, de fapt, să o prepari
Cafeaua are un impact important asupra colesterolului. Cum trebuie să o prepari pentru a scădea colesterolul "rău".
EXCLUSIV Obezitatea, două componente: hipertrofică și hiperplazică. Prof. dr. Bogdan Timar: În momentul în care vom încerca să slăbim provocarea va fi una mai importantă
Studiu: Dieta low-carb, impact asupra funcției hepatice în diabetul de tip 2
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
EXCLUSIV De ce ne îngrășăm, de fapt. Greșeala care duce la acumularea de kilograme nedorite. Asist. Univ. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: A devenit un combustibil
Cetonele, un aliat neașteptat pentru sănătatea inimii în diabetul de tip 2
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
Dieta Yo-Yo, efect negativ asupra rinichilor. Fluctuațiile de greutate, impact în cazul pacienților cu diabet de tip 1
Acest obicei extrem de frecvent îți distruge rinichii. Poate duce la efectare renală gravă.
Diabetul, afecțiune cronică în creștere. Complicațiile, grave
Lucrul care triplează riscul de cancer. Medicii, avertisment
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Diabetul dublu, pericolul ascuns pentru pacienții cu diabet de tip 1. Rezistența la insulină, complicație majoră
Complicația letată la care sunt expuși diabeticii. De ce nu funcționează tratamentul.
EXCLUSIV Margarina, alimentul nociv. Dr. Lygia Alexandrescu: Total necunoscut organismului. Duce la depuneri de grăsimi pe artere. Crește riscul vascular
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
EXCLUSIV Diabeticii, vulnerabili în perioada sărbătorilor. Dr. Cristian Pandrea: Se poate dezechilibra
Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să îl știe diabeticii. Cât de grav este, de fapt.
Sulforafanul, compusul din broccoli care previne diabetul. Ar putea fi potențial tratament pentru diabetul de tip 2
Primul semn că ai ajuns la epuizare. Psihoterapeut: Asta înseamnă că viaţa ta e foarte haotică
Mănânci emoțional fără să știi? Care este adevărata cauză din spatele kilogramelor în plus.
EXCLUSIV Screening mobil pentru diabet în satele României. Vasiliki Tsagkaraki (Boehringer Ingelheim România): Dăm speranță pacienților
Lumina nocturnă, un risc ascuns pentru diabetul de tip 2. Legătura surprinzătoare dintre lumină și glicemie
EXCLUSIV De ce ne îngrășăm. Detaliul esențial care duce la acumularea de kilograme nedorite. Dr. Mihai Comșa: Să nu ne păcălim
De ce îți e poftă de cartofi prăjiți. Ce se întâmplă în corpul tău, de fapt
Ce îți spune corpul când poftești la cartofi prăjiți. Semnul te va surprinde.
EXCLUSIV Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont.
EXCLUSIV Diabetul de tip 2, remisiune. Prof. dr. Bogdan Timar: Valorile glicemice sunt normale
Aceasta este metoda pentru a scăpa de diabet fără tratamente medicamentoase. Se reglează glicemia.
