Conferința Națională Alzheimer, sănătatea mintală – prioritate pe agenda publică!

DCMedical Team / 13 feb 2019 / 18:09
Problemele pacienților, discutate la Conferința Națională Alzheimer
Problemele pacienților, discutate la Conferința Națională Alzheimer

Conferința Națională Alzheimer, Ediția a 9-a, Actualități în domeniul demențelor, organizată de Colegiul Medicilor din Municipiul București în parteneriat cu Societatea Română Alzheimer, se va desfășura, în perioada 20 - 23 februarie 2019, în București, la Willbrook Platinum Business & Convention Center.

La Conferința Națională Alzheimer 2019 vor fi prezenți speakeri renumiți, din țară și din străinătate care conferențiază pe teme de actualitate, abordând atât aspecte medicale, de diagnostic și îngrijire, cât și de cercetare fundamentală, aspecte legislative și terapii specifice. În paralel cu sesiunile științifice, este organizată sesiunea de workshop-uri dedicată pacienților, membrilor de familie și publicului larg.

Acces pe politicile sanitare din domeniu

În condițiile îngrijorătoare ale îmbătrânirii populației din România, dezbaterile de anul acesta se concentrează pe politicile sanitare în domeniu, pe posibilitățile de îmbunătățire și pe perspectivele creării și dezolvării unei alternative la Legea Sănătății Mintale și aplicarea unei strategii naționale în domeniul demenței în cadrul proiectului POCA „Sănătatea mintală – prioritate pe agenda publică!"

„Proiectul vrea să creeze un Centru de Dialog Social care să consolideze conlucrarea dintre ONG-uri, parteneri sociali și autoritățile publice din domeniul sănătății mintale și cel socio-medical, în vederea creșterii implicării acestora în formularea și îmbunătățirea politicilor publice din domeniul sănătății mintale", declară Prof. Dr. Cătălina Tudose, Președintele Societății Române Alzheimer.

Ca și în anii precedenți, în cadrul Conferinței se țin 4 cursuri (un curs despre nevoile speciale ale persoanelor vârstnice cu tulburări psihice, un curs de neuroimagistică, un curs de neuropsihologie, un curs despre consilierea familiei pacientului cu tulburări neurocognitive) adresate asistenților medicali, rezidenților, psihiatrilor, neurologilor, geriatrilor, psihologilor clinicieni, neuropsihologilor, specialiștilor în domeniul stimulării cognitive și medicilor de familie. Cursurile fac parte dintr-un program educațional amplu care și-a propus să completeze educația formală a personalului medical în domeniul tulburărilor neurocognitive.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy