Consum de alcool - demență. Semnal de alarmă

Rodica Mitu / 15 aug 2018 / 14:40
De ce unii pacienți fac sevraj etilic, iar alții nu
De ce unii pacienți fac sevraj etilic, iar alții nu

Unele studii au demonstrat că abuzul de alcool duce la demenţă, fapt care constituie un semnal de alarmă în special pentru tânăra generaţie.

Un studiu realizat de Universitatea Oxford, publicat în British Medicial Journal, arată că abuzul de alcool duce la diminuarea volumului hipocampului, structură cerebrală implicată în funcţionarea memoriei, dar şi în dezvoltarea maladiei Alzheimer.

Din peste 57.000 de cazuri de demenţă precoce observate în Franţa între anii 2008 şi 2013, mai mult de jumătate (57%) au fost atribuite în mod direct leziunilor cerebrale asociate alcoolului, potrivit unui studiu publicat în Lancet Public Health. În plus, consumul excesiv de alcool a fost asociat cu un risc de trei ori mai mare de demenţă de toate tipurile, potrivit cercetării condusă societatea de analiză statistică Then (Translational Health Economics Network) cu sediul la Paris şi de Inserm (Institutul naţional pentru sănătate şi cercetare medicală) din Franţa.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), aproximativ 47 de milioane de persoane din întreaga lume suferă de demenţă, dintre acestea 60-70% fiind afectate de Alzheimer.

 

 

Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25