Consumă acest ALIMENT zilnic și vei vedea efectele imediat. Cori Grămescu: Benefic pentru sistemul imunitar

Consumă acest aliment zilnic și vei vedea efectele imediat.

Nutriționistul Cori Grămescu laudă iaurtul și spune că ar trebui să fie printre opţiunile noastre de mic dejun sau gustare. Care sunt motivele?

"Este una dintre cele mai sănătoase variante de a consuma produse lactate. Păstrează conţinutul de calciu şi proteine din lactate, dar este mai uşor digerat pentru că este deja un produs fermentat. În plus, prin procesul de fermentare, iaurtul conţine bacterii sănătoase, probiotice, care ne ajută să întreţinem un mediu echilibrat la nivelul florei intestinale. Iaurtul îmbogăţit cu bifidobacterii, câtă vreme este consumat regulat, ajută la menținerea sănătăţii digestive şi este o sursă excelentă de micronutrienți esenţiali.

Iaurtul conţine calciu şi vitamina D, care sunt importante în reducerea riscului de osteoporoză. Există studii care au demonstrat efectele benefice pe care lactobacilii şi bifidobacteriile le au în cazul disconfortului digestiv. Ele mai reușesc și să regleaze procesele inflamatorii din colon, optimizează timpul de tranzit al alimentelor şi îmbunătăţesc sistemul imunitar. Prin optimizarea pH-ului mediului intern, poate acţiona ca un întăritor al întregului sistem imun.", a scris Cori Grămescu pe instagram.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel