Consumul de alcool crește tensiunea arterială la diabetici

Florina Pop |
Data publicării:
Renunțarea la alcool aduce o stare mentală mai bună   FOTO: pexels.com
Renunțarea la alcool aduce o stare mentală mai bună FOTO: pexels.com

Consumul de alcool crește riscul de hipertensiune arterială la pacienții cu diabet de tip 2.

Consumul de opt sau mai multe băuturi alcoolice pe săptămână ar crește riscul de hipertensiune arterială la adulții cu diabet de tip 2, susține un studiu publicat în jurnalul Asociației Americane a Inimii.

”Acesta este primul studiu amplu care investighează în mod specific asocierea consumului de alcool și a hipertensiunii arteriale în rândul adulților cu diabet zaharat de tip 2. Studiile anterioare au sugerat că consumul intens de alcool a fost asociat cu hipertensiunea arterială, cu toate acestea, asocierea consumului moderat de alcool cu ​​hipertensiunea arterială a fost neclară”, a declarat autorul principal al cercetării, Matthew J. Singleton de la Școala de Medicină a Universității Forest din Winston-Salem, Carolina de Nord, potrivit unui comunicat al Asociației Americane a Inimii.

Cercetătorii au descoperit că consumul ușor de alcool nu a fost asociat cu tensiunea arterială crescută sau cu nicio etapă a tensiunii arteriale crescute; consumul moderat de alcool - asociat cu șanse crescute de tensiune arterială crescută cu 79%; iar consumul intens de alcool a fost asociat cu probabilități crescute de creștere a tensiunii arteriale cu 91% și cu cât consumă mai mult alcool, cu atât este mai mare riscul și severitatea tensiunii arteriale crescute.

Studiul, AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel