Consumul de cafea, bun pentru ficat. Cercetătorii confirmă

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:
Cafea
Cafea

Gustul și aroma unei cafele sunt divine. Pentru mulți dintre noi, este “motorul” care ne trezește dimineața. Pe lângă calitatea gustului, cafeaua face bine pentru organism, dacă este consumată cu moderație. 

S-a demonstrat știintic faptul că un consum de cafea moderat poate reduce riscul de cancer la ficat, o boală care este a doua cauză a deceselor provocate de cancer la nivel mondial, potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății.

În Europa, sunt diagnosticate anual aproximativ 63.500 de cazuri noi de cancer hepatic, se arată într-un studiu publicat de revista științifică European Journal of Cancer.

"De exemplu, se poate acționa asupra enzimelor hepatice care elimină substanțele cancerigene.  Încă nu este posibilă determinarea cantității sau a modului de preparare care oferă o protecție optimă, deoarece cafeaua este consumată într-o varietate de moduri", a declarat dr. Stephen Hursting, cercetător la Universitatea din Carolina de Nord Chapel Hill.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel