Consumul de ceapă și usturoi poate reduce riscul de cancer la sân

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Consumul de ceapă și usturoi poate reduce riscul de cancer mamar
Consumul de ceapă și usturoi poate reduce riscul de cancer mamar


Ceapa și usturoiul sunt ingredientele cheie în sofrito, un condiment de bază din bucătăria puertoricană.  Potrivit concluziilor unui studiu condus de Universitatea de la Buffalo și cercetătorii de la Universitatea din Puerto Rico, ar putea fi, de asemenea, o rețetă pentru reducerea riscului de cancer la sân. 

Acesta este primul studiu bazat pe populație și care examinează asocierea dintre ceapa și usturoiul și cancerul de sân în Puerto Rico. Rezultatele au fost publicate în revista Nutrition and Cancer, notează Science Daily

„Am descoperit că, în rândul femeilor din Puerto Rico, aportul combinat de ceapă și usturoi, precum și sofrito, a fost asociat cu un risc redus de cancer la sân", a declarat Gauri Desai, autorul principal al studiului, care este doctor în epidemiologie la UB. Școala de sănătate publică.

De fapt, cei care au consumat sofrito de mai multe ori pe zi au avut o scădere a riscului de cancer de sân de 67% în comparație cu femeile care nu au mâncat-o niciodată. Ideea studiului a pornit de la dovezi științifice anterioare care arată că consumul de ceapă și usturoi poate avea un efect protector împotriva cancerului.

"Puerto Rico a fost un loc perfect pentru a studia, deoarece femeile de acolo consumă cantități mai mari de ceapă și usturoi decât în Europa și Statele Unite, în mare parte datorită popularității sofrito. Ceapa și usturoiul sunt, de asemenea, consumate în mod regulat în "guisos" (tocanite), precum și în mâncăruri pe bază de fasole și orez în bucătăria portoricană. În plus, Puerto Rico are rate de cancer la sân mai mici în comparație cu Statele Unite ale Americii, ceea ce îl face o populație importantă de studiat", a spus Desai

"Există foarte puține cercetări cu privire la cancerul de sân în Puerto Rico. Acest studiu a fost o colaborare între colegii mei de aici la UB și la Universitatea din Puerto Rico pentru a ne ajuta să înțelegem de ce ratele sunt mai mici decât în restul SUA ", a declarat co-autorul studiului Jo Freudenheim, doctor epidemiologie și sănătatea mediului la UB.

Deci, de ce accentul pe aceste două ingrediente? "Ceapa si usturoiul sunt bogate in flavonoli si compusi organosulfari", a spus Desai.

În special, usturoiul conține compuși precum S-alilicsteina, sulfura dialilică și disulfura dialilică, în timp ce ceapa conține sulfoxizi alc (en) il cisteină. „Acești compuși arată proprietăți anticancerigene la om, precum și în studii experimentale la animale", a declarat Lina Mu, autorul principal al studiului, profesor epidemiologie și sănătatea mediului la UB.

Participanții au fost înscriși în Studiul Atabey al Cancerului de Sân, un studiu de caz numit după zeița fertilității din Puerto Rico. Studiul a fost realizat între 2008 și 2014 și a inclus 314 de femei cu cancer de sân și 346 de subiecți de control.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel