Un aditiv din plastic, asociat cu peste 356.000 de decese cauzate de bolile de inimă
Aditivul găsit la orice pas, asociat cu decesele din cauze cardiovasculare. Crește dramatic inflamația din organism.
Această băutură considerată sănătoasă pare a cauza mari probleme cardiace.
Vezi și: Urcatul scărilor reduce hipertensiunea arterială. 5 minute pe zi au efect major
Cercetările leagă consumul de lapte de riscuri pentru sănătatea inimii la femei. Un studiu recent de la Universitatea Uppsala din Suedia a ridicat îngrijorări cu privire la consumul regulat de lapte și impactul său potențial asupra sănătății inimii, în special la femei.
Conform cercetării, consumul zilnic de 400 ml sau mai mult de lapte de vacă ar putea fi legat de un risc cu 5% mai mare de boală coronariană la femei, o afecțiune adesea denumită "ucigaș tăcut" din cauza lipsei simptomelor. Riscul pentru inimă pare să crească la o cantitate mai mare de lapte consumat zilnic, arătând o creștere de 12% a riscului pentru 600 ml pe zi și de 21% pentru 800 ml.
Oamenii de știință suspectează că lactoza, zahărul din laptele de vacă, este un factor principal în acest risc crescut, provocând inflamații și deteriorări celulare care pot duce la o îmbătrânire mai rapidă a inimii. Interesant este că acest risc pare a fi unic pentru femei, cercetătorii observând că bărbații par să poată digera lactoza fără a experimenta aceleași efecte dăunătoare, potrivit BMC Medicine.
Vezi și: Afecțiunile cardiace, impact asupra creierului. Duc la degradarea neuronală
Vezi și: Singurătatea, asociată cu mortalitatea crescută. Supraviețuitorii de cancer, cei mai afectați
Autorii studiului recomandă trecerea la produse lactate fermentate, precum iaurtul sau smântâna, care ar putea oferi o opțiune mai sigură pentru consumatorii de lapte. Aceste alternative pot oferi beneficii nutriționale similare fără riscurile pentru inimă asociate cu laptele nefermentat.
Profesorul Karl Michaëlsson, unul dintre autorii studiului, a subliniat că "înlocuirea laptelui nefermentat cu o cantitate moderată de lapte fermentat ar putea reduce riscurile" asociate cu bolile de inimă, potrivit Mirror.
Vezi și: Spitalul care nu are nicio infecție nosocomială. Prof. dr. Marian Burcea: Măsuri stricte
Consumul zilnic de lapte, asociat cu bolile de inimă - FOTO: Freepik@Flowo
British Heart Foundation (BHF) a răspuns la aceste concluzii, amintind publicului că laptele rămâne o sursă bună de proteine și calciu. Deși BHF nu recomandă eliminarea laptelui din diete, încurajează persoanele preocupate de aportul caloric să opteze pentru variante cu un conținut redus de grăsimi. Această abordare, sugerează ei, poate ajuta la echilibrarea riscurilor potențiale fără a renunța la beneficiile nutriționale ale laptelui.
Aditivul găsit la orice pas, asociat cu decesele din cauze cardiovasculare. Crește dramatic inflamația din organism.
Semnul de pe picioare care îți arată că ai probleme cu inima. Ești la risc major
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
Acest supliment simplu și natural îmbunătățește supraviețuirea pacienților cu insuficiență cardiacă.
Acesta este cel mai rău lucru pentru inimă. O macină în totalitate și dublează riscul de infarct și boală coronariană.
5 lucruri esențiale pe care supraviețuitorii unui infarct trebuie să le facă zilnic. Reduc șansele unui nou infarct.
Simptomul banal al bolii cardiace. Nu este durerea în piept, dar e un mare semnal de alarmă
Milioane de cardiaci, tratați greșit. Alarmă de ultimă oră în cardiologie.
Această boală subdiagnosticată și netratată crește riscul de deces. Crește riscul de deces la 50% în decurs de 5 ani.
Trei medicamente frecvent utilizate pot crește colesterolul.
Patru schimbări care reduc colesterolul mai eficient decât statinele.
Riscul uriaș cu care se confruntă cardiacii. Boala fără vindecare pe care o pot dezvola.