Cori Grămescu, secretele pentru reducerea celulitei. Cei cinci pași de urmat pentru o piele fermă: Nu uita să te bucuri de corpul tău

Monika Baciu |
Data publicării:
cori gramescu - FOTO: Freepik@olinchuk
cori gramescu - FOTO: Freepik@olinchuk

Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a dezvăluit secretele pentru reducerea celulitei. Sunt cinci pași de urmat.

Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a împărtășit cele cinci trucuri pe care trebuie să le urmăm pentru a avea o piele fermă. Sunt câteva trucuri simple care pot fi aplicate de oricine.

”Câteva lucruri importante pentru piele și reducerea celulitei, în sezonul de vară: 

1. Hidratează-te! Bea cel puțin 2.5 l de apă pe zi ca să te ferești de retenția de apă și senzația de picioare umflate. 

2. Mănâncă proteine ușoare la fiecare masă - pește, curcan, ouă, tofu ca să ai tonus muscular și o piele fermă.

3. Fă sport, 30 de minute în fiecare zi, alternând exerciții pentru masă musculară cu programe cardio și sesiuni de stretching. Vei avea mușchi fermi și îţi ții sub control procentul de grăsime corporală.

4. Mănâncă alimente portocalii - morcov, dovleac, caise, piersici, mango și papaya ca să îţi protejezi pielea. 

5. Fă dușuri cu apă rece și sesiuni zilnice de periaj uscat ca să stimulezi circulația sangvină.

Și nu uita să te bucuri cât mai mult de corpul tău, să ai grijă de tine și să te relaxezi și să te distrezi la maxim vara asta!”, a explicat Cori Grămescu, pe pagina sa de socializare.

Vezi și: Atitudinea cadrelor medicale, impact asupra sănătății pacienților. Care este efectul tratamentelor

Ce este celulita

Celulita este o infecție bacteriană a pielii, comună și potențial gravă. Pielea afectată este umflată și inflamată și este, de obicei, dureroasă și caldă la atingere.

Celulita afectează, de obicei, partea inferioară a picioarelor, dar poate apărea pe față, brațe și alte zone. Infecția apare atunci când o ruptură în piele permite bacteriilor să pătrundă.

Lăsată netratată, infecția se poate răspândi la ganglionii limfatici și la fluxul sanguin și poate deveni rapid amenințătoare de viață. De obicei, nu se transmite de la o persoană la alta.

Vezi și: De ce nu trebuie să ții ouăle pe ușa frigiderului. Riști să te îmbolnăvești grav

Celulita, simptome

Celulita apare de obicei pe o parte a corpului. Semnele și simptomele sale pot include:

O zonă iritată a pielii care tinde să se extindă.

- Umflătură

- Sensibilitate

- Durere

- Febră

- Frisoane

- Pete

- Bășici, notează Mayo Clinic.

Celulita, complicații

Celulita netratată poate duce la bacteriemie, endocardită, osteomielită, sindrom de șoc toxic sau sepsis. Rareori, infecția se poate răspândi la stratul profund de țesut numit mucoasa fascială. Fasciita necrozantă este un exemplu de infecție a stratului profund. Este o urgență extremă.

Episoadele recurente de celulită pot deteriora sistemul de drenaj limfatic și pot provoca umflarea cronică a membrului afectat.

Vezi și: Ce nu știai despre înghețată. Cât de sănătoasă este și ce se întâmplă dacă o mănânci de două ori pe săptămână

Celulita, prevenție

Dacă celulita se repetă, furnizorul dumneavoastră de servicii medicale vă poate recomanda antibiotice preventive. Pentru a ajuta la prevenirea celulitei și a altor infecții, luați aceste măsuri de precauție atunci când aveți o rană cutanată:

Spălați zilnic rana cu apă și săpun. Faceți acest lucru cu blândețe, ca parte a băii dumneavoastră obișnuite.Întrebați-l pe furnizorul dumneavoastră de asistență medicală dacă ar fi util să aplicați o cremă sau un unguent de protecție. Pentru majoritatea rănilor superficiale, un unguent fără prescripție medicală oferă o protecție adecvată.

Acoperiți rana cu un bandaj. Schimbați bandajele cel puțin o dată pe zi.

Fiți atenți la semnele de infecție. Iritația, durerea și puroiul sunt toate semnale ale unei posibile infecții și ale necesității de îngrijire medicală.

Persoanele cu diabet sau cu circulație deficitară trebuie să ia măsuri de precauție suplimentare pentru a preveni rănirea pielii. O bună îngrijire a pielii include următoarele:

Inspectarea zilnică a picioarelor.  Verificați în mod regulat picioarele pentru semne de leziuni, astfel încât să puteți depista din timp infecțiile.

Vezi și: Creierul supervârstnicilor, la fel de ascuțit ca al tinerilor. Cum este posibil acest lucru

Hidratarea pielii în mod regulat. Lubrifierea pielii ajută la prevenirea crăpării și descuamării. Nu aplicați crema hidratantă pe răni deschise.

Tăiați-vă cu grijă unghiile de la mâini și de la picioare. Aveți grijă să nu vă răniți pielea din jur.

Protejarea mâinilor și picioarelor. Purtați încălțăminte și mănuși adecvate activităților pe care le desfășurați.

Tratarea promptă a infecțiilor de la suprafața pielii, cum ar fi piciorul atletului. Infecțiile minore ale pielii se pot răspândi cu ușurință de la o persoană la alta. Tratați infecțiile fungice imediat ce apar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel