De ce nu trebuie să ții ouăle pe ușa frigiderului. Riști să te îmbolnăvești grav

De ce nu trebuie să ții ouăle pe ușa frigiderului. Riști să te îmbolnăvești grav.
De ce nu trebuie să ții ouăle pe ușa frigiderului. Medicii specialiști susțin că dacă ținem ouăle în suportul de pe ușa frigiderului riscăm să ne îmbolnăvim grav. Află care este legătura.
Food Safety recomandă să nu depozităm alimente perisabile pe ușa frigideruluu. Ouăle trebuie depozitate în cutie pe un raft. Temperatura recipientelor de depozitare din ușă fluctuează mai mult decât temperatura din frigider. Păstrați ușa închisă pe cât posibil.
Ouăle proaspete, chiar și cele cu coaja curată și nepicată, pot conține bacterii numite Salmonella care pot provoca boli de origine alimentară, adesea numite ”intoxicații alimentare”.
FDA a pus în aplicare reglementări pentru a ajuta la prevenirea contaminării ouălor la fermă și în timpul transportului și depozitării, dar consumatorii joacă, de asemenea, un rol cheie în prevenirea bolilor legate de ouă. Protejați-vă pe dvs. și familia dvs. urmând aceste sfaturi de manipulare sigură atunci când cumpărați, depozitați, preparați și serviți ouă - sau alimente care le conțin.
Ce este Salmonella
Salmonella, numele unui grup de bacterii, este o cauză frecventă de intoxicații alimentare pretutindeni. Majoritatea persoanelor infectate cu Salmonella dezvoltă diaree, febră, crampe abdominale și vărsături la 12 până la 72 de ore după infectare. Simptomele durează, de obicei, între 4 și 7 zile și majoritatea oamenilor se ameliorează fără tratament.
Cu toate acestea, la unele persoane, diareea poate fi atât de severă încât trebuie să fie spitalizate. La acești pacienți, infecția cu Salmonella se poate răspândi din intestine în fluxul sanguin și apoi în alte zone ale corpului și poate provoca moartea dacă persoana nu este tratată rapid cu antibiotice.
Anumite persoane prezintă un risc mai mare de îmbolnăvire severă, printre care se numără copiii, adulții în vârstă, femeile însărcinate și persoanele cu un sistem imunitar slăbit (cum ar fi pacienții cu transplanturi și persoanele cu HIV/SIDA, cancer și diabet).
Instrucțiuni de manipulare sigură
Pentru a preveni îmbolnăvirile cauzate de bacterii: păstrați ouăle la frigider, gătiți ouăle până când gălbenușurile sunt tari și gătiți bine alimentele care conțin ouă.
Ouăle care au fost tratate pentru a distruge Salmonella - prin pasteurizare în coajă, de exemplu - nu sunt obligate să poarte instrucțiuni de manipulare sigură, dar pe etichetă se va menționa de obicei că au fost tratate.
Vezi și: Creierul supervârstnicilor, la fel de ascuțit ca al tinerilor. Cum este posibil acest lucru
La ce să fiți atenți când cumpărați ouă
Puteți contribui la menținerea siguranței ouălor prin luarea unor decizii înțelepte de cumpărare la magazinul alimentar. Cumpărați ouă numai dacă sunt vândute într-un frigider sau într-o ladă frigorifică.
Deschideți cutia și asigurați-vă că ouăle sunt curate și că nu au coaja crăpată.
Cum să depozitați ouăle
Depozitarea corectă a ouălor poate afecta atât calitatea, cât și siguranța. Păstrați-le prompt într-un frigider curat, la o temperatură de 4°C sau mai mică. Utilizați un termometru de frigider pentru a verifica.
Păstrați ouăle în cutia lor originală și folosiți-le în termen de 3 săptămâni pentru o calitate optimă.
Utilizați sau consumați ouăle fierte tari (în coajă sau decojite) în termen de 1 săptămână de la preparare.
Utilizați ouăle congelate în termen de 1 an. Ouăle nu ar trebui să fie congelate în coajă. Pentru a congela ouă întregi, bateți gălbenușurile și albușurile împreună. Albușurile de ouă pot fi, de asemenea, congelate singure.
Puneți la frigider resturile de ouă gătite și folosiți-le în termen de 3 până la 4 zile. Atunci când păstrați la frigider o cantitate mare de resturi fierbinți care conțin ouă, împărțiți-le în mai multe recipiente puțin adânci, astfel încât să se răcească rapid.
Pregătirea ouălor
Spălați-vă mâinile, ustensilele, echipamentele și suprafețele de lucru cu apă caldă și săpun înainte și după ce au intrat în contact cu ouă crude și cu alimente care conțin ouă crude.
Gătiți ouăle până când atât gălbenușul cât și albușul sunt tari. Ouăle omletă nu trebuie să fie curgătoare.
Tocănițele și alte feluri de mâncare care conțin ouă ar trebui să fie gătite până la 72°C. Folosiți un termometru alimentar pentru a fi siguri.
Pentru rețetele care necesită ouă care sunt crude sau insuficient fierte la momentul servirii preparatului - cum ar fi sosul pentru salată Caesar și înghețata de casă - folosiți fie ouă în coajă care au fost tratate pentru a distruge Salmonella, prin pasteurizare sau altă metodă aprobată, fie produse din ouă pasteurizate, notează FDA.
-
-
Diferența dintre medic specialist și medic primar16.09.2025, 21:22
-
Diferența dintre control medical și consult medical16.09.2025, 18:50
-
-
Alimentele care provoacă inflamație în organism16.09.2025, 15:49
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie. Cel mai bun laxativ natural. Iuliana Dabija: Uneori provoacă balonare, aveți grijă! Dacă simți nevoia să meargi la toaletă imediat după, ești norocos
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Câte zile poți mânca din ouăle fierte de Paște. Medicul Doru Negru: Niciodată nu țin mai mult de atât. Ouăle fierte tari sunt indigeste
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Cel mai puternic medicament pentru creier. E natural! Creierul tău ruginește fără el
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.