De ce nu trebuie să ții ouăle pe ușa frigiderului. Riști să te îmbolnăvești grav

Monika Baciu |
Data publicării:
ouale - FOTO: Freepik@fabrikasimf
ouale - FOTO: Freepik@fabrikasimf

De ce nu trebuie să ții ouăle pe ușa frigiderului. Riști să te îmbolnăvești grav.

De ce nu trebuie să ții ouăle pe ușa frigiderului. Medicii specialiști susțin că dacă ținem ouăle în suportul de pe ușa frigiderului riscăm să ne îmbolnăvim grav. Află care este legătura.

Food Safety recomandă să nu depozităm alimente perisabile pe ușa frigideruluu. Ouăle trebuie depozitate în cutie pe un raft. Temperatura recipientelor de depozitare din ușă fluctuează mai mult decât temperatura din frigider. Păstrați ușa închisă pe cât posibil.

Ouăle proaspete, chiar și cele cu coaja curată și nepicată, pot conține bacterii numite Salmonella care pot provoca boli de origine alimentară, adesea numite ”intoxicații alimentare”.

FDA a pus în aplicare reglementări pentru a ajuta la prevenirea contaminării ouălor la fermă și în timpul transportului și depozitării, dar consumatorii joacă, de asemenea, un rol cheie în prevenirea bolilor legate de ouă. Protejați-vă pe dvs. și familia dvs. urmând aceste sfaturi de manipulare sigură atunci când cumpărați, depozitați, preparați și serviți ouă - sau alimente care le conțin.

Vezi și: Ce nu știai despre înghețată. Cât de sănătoasă este și ce se întâmplă dacă o mănânci de două ori pe săptămână

Ce este Salmonella

Salmonella, numele unui grup de bacterii, este o cauză frecventă de intoxicații alimentare pretutindeni. Majoritatea persoanelor infectate cu Salmonella dezvoltă diaree, febră, crampe abdominale și vărsături la 12 până la 72 de ore după infectare. Simptomele durează, de obicei, între 4 și 7 zile și majoritatea oamenilor se ameliorează fără tratament.

Cu toate acestea, la unele persoane, diareea poate fi atât de severă încât trebuie să fie spitalizate. La acești pacienți, infecția cu Salmonella se poate răspândi din intestine în fluxul sanguin și apoi în alte zone ale corpului și poate provoca moartea dacă persoana nu este tratată rapid cu antibiotice.

Anumite persoane prezintă un risc mai mare de îmbolnăvire severă, printre care se numără copiii, adulții în vârstă, femeile însărcinate și persoanele cu un sistem imunitar slăbit (cum ar fi pacienții cu transplanturi și persoanele cu HIV/SIDA, cancer și diabet).

Instrucțiuni de manipulare sigură

Pentru a preveni îmbolnăvirile cauzate de bacterii: păstrați ouăle la frigider, gătiți ouăle până când gălbenușurile sunt tari și gătiți bine alimentele care conțin ouă.

Ouăle care au fost tratate pentru a distruge Salmonella - prin pasteurizare în coajă, de exemplu - nu sunt obligate să poarte instrucțiuni de manipulare sigură, dar pe etichetă se va menționa de obicei că au fost tratate.

Vezi și: Creierul supervârstnicilor, la fel de ascuțit ca al tinerilor. Cum este posibil acest lucru

La ce să fiți atenți când cumpărați ouă

Puteți contribui la menținerea siguranței ouălor prin luarea unor decizii înțelepte de cumpărare la magazinul alimentar. Cumpărați ouă numai dacă sunt vândute într-un frigider sau într-o ladă frigorifică.

Deschideți cutia și asigurați-vă că ouăle sunt curate și că nu au coaja crăpată.

Cum să depozitați ouăle

Depozitarea corectă a ouălor poate afecta atât calitatea, cât și siguranța. Păstrați-le prompt într-un frigider curat, la o temperatură de 4°C sau mai mică. Utilizați un termometru de frigider pentru a verifica.

Păstrați ouăle în cutia lor originală și folosiți-le în termen de 3 săptămâni pentru o calitate optimă.

Utilizați sau consumați ouăle fierte tari (în coajă sau decojite) în termen de 1 săptămână de la preparare.

Utilizați ouăle congelate în termen de 1 an. Ouăle nu ar trebui să fie congelate în coajă. Pentru a congela ouă întregi, bateți gălbenușurile și albușurile împreună. Albușurile de ouă pot fi, de asemenea, congelate singure.

Puneți la frigider resturile de ouă gătite și folosiți-le în termen de 3 până la 4 zile. Atunci când păstrați la frigider o cantitate mare de resturi fierbinți care conțin ouă, împărțiți-le în mai multe recipiente puțin adânci, astfel încât să se răcească rapid.

Vezi și: Sindromul de tunel carpian, asociat cu insuficiența cardiacă. Care este legătura dintre cele două boli

Pregătirea ouălor

Spălați-vă mâinile, ustensilele, echipamentele și suprafețele de lucru cu apă caldă și săpun înainte și după ce au intrat în contact cu ouă crude și cu alimente care conțin ouă crude.

Gătiți ouăle până când atât gălbenușul cât și albușul sunt tari. Ouăle omletă nu trebuie să fie curgătoare.

Tocănițele și alte feluri de mâncare care conțin ouă ar trebui să fie gătite până la 72°C. Folosiți un termometru alimentar pentru a fi siguri.

Pentru rețetele care necesită ouă care sunt crude sau insuficient fierte la momentul servirii preparatului - cum ar fi sosul pentru salată Caesar și înghețata de casă - folosiți fie ouă în coajă care au fost tratate pentru a distruge Salmonella, prin pasteurizare sau altă metodă aprobată, fie produse din ouă pasteurizate, notează FDA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel