Coriandrul, o mirodenie miraculoasă

Vlad Manolache / 18 aug 2018 / 00:39

Coriandrul este o mirodenie cu efecte benefice pentru o serie generoasă de afecțiuni. 

Coriandrul este un condiment nelipsit din bucătăriile țărilor asiatice. Pe lângă aroma specială pe care o oferă preparatelor, coriandru aduce mari beneficii sănătății. De aceea este folosit pentru tratarea infamalțiilor apărute la nivel cutanat, a ulcerațiilor la nivelul gurii, la indigestie, conjunctivită și variolă.
Mai mult, datorită acidului linoleic, oleic, palmitic, stearic si a celui ascorbic, condimentul este recomandat celor care au un nivel crescut al colesterolului.
Specialiștii susțin că s-a dovedit că planta minune ajută și la reducerea tensiunii arteriale și previne anemia.
 
Protejează organismul de Salmonella
 
Coriandrul are un nivel crescut de dodecenal, un comupus care este mult mai puternic decât antibioticul utilizat în tratarea bolii Salmonella. Introducerea în alimentație ajută la protejarea organismului de această boală care poate duce chiar la deces. 
 
Antioxidanții, vitamina C, vitamina A și fosforul fac din coriandru un protector împotriva tulburărilor de vedere.
 
 

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy