Cremă caramel de POST, rețetă din 4 ingrediente simple. Rapid și foarte bun!
Această cremă caramel de post este făcută din ingrediente simple, banale și la îndemâna tuturor. Este perfectă ca topping pentru negresa de post sau pentru orice alt desert de care ți-e poftă. ...
Ingrediente:
400 g zahăr tos
2 lingurițe oțet de vin alb
100 g margarină (rama pentru prăjituri)
200 ml lapte de soia
Mod de preparare:
Într-o crăticioară pune zahărul și oțetul de vin alb și potrivește temperatura undeva între mic și mediu, având grijă ca să nu se ardă. Zahărul trebuie topit lent.
Când zahărul se topește și prinde culoarea chihlimbarului, redu temperatura la mic sau ia crăticioara de pe foc. Adaugă margarina și amestecă până se omogenizează și nu mai dă în clocot.
Adaugă laptele și fierbe la foc mic, undeva în jur de 7-10 minute, amestecând încontinuu, în funcție de cât de puternică este temperatura. Verifică din când în când consistența sosului. Adaugă caramel într-un pahar cu apă rece. Dacă obții biluțe mici care ajung pe fundul paharului fără a se topi, înseamnă ca sosul este gata.
-
-
Porţii mai mici în unele restaurante pentru clienţii care iau Ozempic23.12.2025, 20:59
-
-
-
Castane coapte sau fierte: care sunt mai sănătoase
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
EXCLUSIV Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci avocado cu ou în fiecare dimineață
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
7 motive să bei zeamă de murături în mod regulat
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
EXCLUSIV Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Sucul de morcov și ghimbir: 5 motive uimitoare să îl bei mai des
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
