CT și RMN de ultimă generație la Spitalul Județean Alexandria

Adisa Codruț / 24 oct 2019 / 17:55
RMN          FOTO: Facebook Dănuț Cristescu
RMN FOTO: Facebook Dănuț Cristescu

Un computer tomograf şi un aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică au ajusn la Spitalul Județean Alexandria, în urma unui proiect finanţat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

CT, RMN. Centrul de imagistică medicală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Alexandria a devenit funcţional după ce unitatea a fost dotată cu un computer tomograf şi un aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică, achiziţionate în cadrul unui proiect naţional al Ministerului Sănătăţii, finanţat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

În dotarea SJU din Alexandria au intrat două aparate noi pentru investigaţii imagistice, un CT Neusoft 16 slice şi un RMN Tesla de ultimă generaţie, de care vor beneficia pacienţii internaţi. Achiziţionarea, furnizarea şi punerea în funcţiune a celor două echipamente a intrat în sarcina Ministerului Sănătăţii, iar Consiliul Judeţean Teleorman a asigurat finanţarea lucrărilor pentru amenajarea spaţiilor aferente.

Valoarea echipamentelor depăşeşte 4 milioane de lei, iar investiţia pentru amenajarea spaţiului necesar amplasării aparaturii medicale se ridică la circa 420.000 lei, potrivit preşedintelui CJ Teleorman, Dănuţ Cristescu. "RMN-ul şi CT-ul sunt două echipamente extrem de importante pentru că (...) putem vorbi de un centru de imagistică la Spitalul Judeţean, un centru care le va permite cetăţenilor să se adreseze spitalului, să beneficieze de cele două aparate şi să nu mai fie nevoiţi să meargă la spitalele din Bucureşti şi din judeţele învecinate care aveau astfel de echipamente", a declarat joi, la Alexandria, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale Adrian Gâdea, potrivit Agerpres.

Până să devină funcţionale echipamentele Spitalului Judeţean, pacienţii internaţi puteau efectua astfel de investigaţii la o clinică privată cu care unitatea sanitară are încheiat un contract de servicii.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy