Cum alegi vinul în funcție de ce mănânci: 7 REGULI de bază și 5 COMBINAȚII PERFECTE
Alegerea vinului care să meargă cu ce mănânci poate fi dificilă, dar nu și dacă țineți minte câteva reguli simple. Ca să înțelegeți mai bine, vă dăm și câteva exemple de astfel de...
Vinul trebuie asociat cu grijă cu felul potrivit de mâncare pentru a spori perfect experiența. Există doar anumite alimente care se potrivesc bine cu un anumit tip de vin. Asocierea perfectă a tipului potrivit de vin cu anumite alimente este o artă, dar există câteva reguli simple care te ajută să nu greșești. Iată care sunt acestea: 0
1) Vinul ar trebui să fie mai acid decât mâncarea.
2) Vinul trebuie să fie mai dulce decât mâncarea.
3) Vinul trebuie să aibă aceeași intensitate ca aromă cu mâncarea.
4) Vinurile roșii se potrivesc cel mai bine cu carnea cu aromă îndrăzneață (de exemplu, carnea roșie).
5) Vinurile albe se potrivesc cel mai bine cu carnea de intensitate ușoară (de exemplu, pește sau pui).
6) Vinurile amare, aspre (de exemplu, vinurile roșii) sunt cel mai bine echilibrate cu grăsimi.
7) Este mai bine să asortezi vinul cu sosul decât cu carnea.
Cinci combinații perfecte
Ciuperci și Pinot Noir: Ciupercile au un gust de pământ și se asortează extrem de bine cu vinul pinot noir, care are un gust oarecum sărat și este ușor.
Brânză de capră și Sauvignon Blanc: Sauvignon blanc are un gust fructat și uscat. Este clar și ușor și are un nivel ridicat de aciditate. Se potrivește cu alimente bogate în aromă, dar ușoare la stomac. Acest vin alb merge bine cu preparate din brânză de capră și alte aperitive.
Vinurile de Bordeaux (cele roșii) și brânza frațuzească cu mucegai: Merge perfect nu doar pentru că sunt franțuzești amândouă. Vinurile roșii de Bordeaux, care sunt făcute din până la șase tipuri de struguri - Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec și Carménère -, sunt adesea seci, concentrate, puternice, ferme și tanice, iar grăsimile din brânza aromată cu mucegai le fac să alunece mai bine și să taie din tăria ca de șmirghel.
Creveți și Chardonnay: Chardonnay are o consistență mătăsoasă și senzuală și se combină bine cu mâncăruri și arome bogate și cremoase. Are aciditate și este perfect pentru a tăia bogăția mâncărurilor cu unt și cremoase. Merge bine cu creveți și cu sosuri cremă.
Mâncare asiatică și Riesling: Rieslingul are un gust ușor și este dulce. Are o cantitate mare de aciditate și dulceață și, astfel, se asortează bine cu mâncărurile asiatice care au arome îndrăznețe și au gust picant. Acest vin echilibrează picantul din mâncăruri.
-
-
-
-
5 limite de care ai nevoie pentru a-ți proteja sănătatea mintală22.12.2025, 17:00
-
Vitaminele esențiale după 40 de ani. Suplimente care susțin echilibrul hormonal, oasele și mușchii
Oțetul, aliatul tău pentru picioare fine, hidratate și fără miros neplăcut
Combinația ideală pentru a evita deshidratarea în timpul valurilor de căldură
Otrava din bucătărie. Duce la cancer și alte boli grave
Foaia de dafin, soluția ieftină care elimină mirosurile neplăcute din casă peste noapte
Cum apare o escara? Ghid pentru prevenire și tratament
7 remedii naturiste pentru arsuri solare: calmează pielea rapid
Dacă ai acest simptom, mergi de urgență la medic. Poate fi un semn fatal
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
Nu arunca codițele ardeilor. Cum le poți folosi inteligent
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
Ce înseamnă când apar păianjeni în casă
Plimbările zilnice: beneficii pe care sigur nu le-ai știut. Cât trebuie să mergi pe jos dacă ai peste 50 de ani
Cum să câștigi respectul celor din jur. Nu mai face aceste greșeli! Cuvintele pe care trebuie să le spui
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
Ce să faci imediat și ce să NU faci dacă simți miros de gaz în casă
Spitalul Sfântul Sava, liderul recuperării medicale complete din România
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
Cum să faci o cafea mai intensă acasă. Sfaturile surprinzătoare ale experților
De ce NU e bine să folosești telefonul în baie
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Adormi în 60 de secunde cu acest truc chinezesc!
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
