Cum alegi vinul în funcție de ce mănânci: 7 REGULI de bază și 5 COMBINAȚII PERFECTE

Alegerea vinului care să meargă cu ce mănânci poate fi dificilă, dar nu și dacă țineți minte câteva reguli simple. Ca să înțelegeți mai bine, vă dăm și câteva exemple de astfel de...
Vinul trebuie asociat cu grijă cu felul potrivit de mâncare pentru a spori perfect experiența. Există doar anumite alimente care se potrivesc bine cu un anumit tip de vin. Asocierea perfectă a tipului potrivit de vin cu anumite alimente este o artă, dar există câteva reguli simple care te ajută să nu greșești. Iată care sunt acestea: 0
1) Vinul ar trebui să fie mai acid decât mâncarea.
2) Vinul trebuie să fie mai dulce decât mâncarea.
3) Vinul trebuie să aibă aceeași intensitate ca aromă cu mâncarea.
4) Vinurile roșii se potrivesc cel mai bine cu carnea cu aromă îndrăzneață (de exemplu, carnea roșie).
5) Vinurile albe se potrivesc cel mai bine cu carnea de intensitate ușoară (de exemplu, pește sau pui).
6) Vinurile amare, aspre (de exemplu, vinurile roșii) sunt cel mai bine echilibrate cu grăsimi.
7) Este mai bine să asortezi vinul cu sosul decât cu carnea.
Cinci combinații perfecte
Ciuperci și Pinot Noir: Ciupercile au un gust de pământ și se asortează extrem de bine cu vinul pinot noir, care are un gust oarecum sărat și este ușor.
Brânză de capră și Sauvignon Blanc: Sauvignon blanc are un gust fructat și uscat. Este clar și ușor și are un nivel ridicat de aciditate. Se potrivește cu alimente bogate în aromă, dar ușoare la stomac. Acest vin alb merge bine cu preparate din brânză de capră și alte aperitive.
Vinurile de Bordeaux (cele roșii) și brânza frațuzească cu mucegai: Merge perfect nu doar pentru că sunt franțuzești amândouă. Vinurile roșii de Bordeaux, care sunt făcute din până la șase tipuri de struguri - Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec și Carménère -, sunt adesea seci, concentrate, puternice, ferme și tanice, iar grăsimile din brânza aromată cu mucegai le fac să alunece mai bine și să taie din tăria ca de șmirghel.
Creveți și Chardonnay: Chardonnay are o consistență mătăsoasă și senzuală și se combină bine cu mâncăruri și arome bogate și cremoase. Are aciditate și este perfect pentru a tăia bogăția mâncărurilor cu unt și cremoase. Merge bine cu creveți și cu sosuri cremă.
Mâncare asiatică și Riesling: Rieslingul are un gust ușor și este dulce. Are o cantitate mare de aciditate și dulceață și, astfel, se asortează bine cu mâncărurile asiatice care au arome îndrăznețe și au gust picant. Acest vin echilibrează picantul din mâncăruri.
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
Foaia de dafin, soluția ieftină care elimină mirosurile neplăcute din casă peste noapte
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Soluția anti-căpușe. Scapă de căpușe în mod natural, fără chimicale! Uite ce poți face acum
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Doar 5 minute pe zi! Tehnica simplă care îți poate reseta creierul
De ce ar trebui să renunți la sandale când zbori. Detalii surprinzătoare despre siguranța în avion
Trucul genial cu tableta pentru mașina de spălat vase. Cum să cureți ușor plita ceramică
Vitaminele esențiale după 40 de ani. Suplimente care susțin echilibrul hormonal, oasele și mușchii
Băile de gheață: miracol pentru sănătate sau risc ascuns? Iată ce spune știința
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
Obiectul care nu are ce căuta în baie. Nici măcar nu te gândești despre ce e vorba
Cum să devii un "super-senior". Harvard dezvăluie secretul longevității: Nu au Alzheimer sau demență. Creier impecabil la 90 de ani
Câte grade trebuie să ai în cameră noaptea. De asta ai insomnii și te trezești obosit. Vlad Ciurea: Scade concentrația de oxigen
Ce pastile nu trebuie luate niciodată cu cafeaua de dimineață
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
De ce ar trebui să renunți la tocătoarele de tăiat din plastic
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Apasă acest punct de pe mână dacă vrei să scapi de durerea de cap. Trece în câteva minute
Ai dureri de cap? Acest truc simplu de pe mână te poate salva. Cum te poți simți mai bine în câteva minute.
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
3 flori pe care să NU le oferi niciodată cadou
Semnul de pe conservă că peștele e contaminat. Ce este codul FAO și ce număr să EVIȚI: Uite secretul pentru un pește necontaminat
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.