Cum cureți casa după ce cineva drag a fost bolnav

Florina Pop |
Data publicării:
Curățenie  FOTO: pexels.com
Curățenie FOTO: pexels.com

După ce cineva drag a fost bolnav e bine să dezinfectați casa cu o soluție din înălbitor și apă, după ce faceți curat. Luați pe rând fiecare cameră.

Baia, bucătăria, dormitorul și sufrageria trebuie curățate după ce cineva drag din familie a fost bolnav. Mai întâi se iau mănuși, apoi se face o soluție din apă și înălbitor și apoi se începe curățenia. Cei de la platforma webmd.com, cu date luate de la instituții de stat din New York, îi sfătuiesc, printr-un grafic pe Facebook, pe oameni să curețe înainte, apoi să dezinfecteze și să nu uite să se spele pe mâni după.

Un alt sfat este să folosească alt burete în fiecare cameră și să țineți cont de instrucțiunile de pe înălbitor.

Baia – curățați toaleta, robinetele de la duș și chiuvetă, mânerul de la ușă, întrerupătoarele.

Bucătăria – dezinfectați cam tot ce se poate atinge: mânerul de la frigider și de la cuptorul aragazului, ibricul de cafea, cuptorul cu microunde, robinetul de la chiuvetă, vesela, ustensilele.

Dormitorul – schimbați fețele de pernă zilnic; spălați lenjeria de pat murdară imediat, dar fără clor și cu apă caldă; dezinfectați toate obiectele de pe noptieră.

Sufrageria – curățați telecomanda, telefoanele, tastatura calculatorului, mânerele de la ușă și întrerupătoarele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel