Piscina, loc de distracție sau focar de infecție. Cum te protejezi

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Piscina poate ascunde unele pericole
Piscina poate ascunde unele pericole

Piscina poate fi un veritabil loc de distracție, dar prezintă și riscul de a te alege cu o boală de piele sau o infecție. Cada de baie a hotelului este, de asemenea, un loc unde trebuie să fii atent. 

Baia la piscină sau în cada de baie de la hotel a fost modul în care s-au transmis o treime din epidemiile bolilor de piele, între anii 2000 și 2014, potrivit unor date publicate în CDC's Morbidity and Mortality Weekly Report, citat în Harvard Health Publishing.

Asta ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru oricine, atunci când merge la piscină sau intenționează să utilizeze cada de baie de la hotel.

Cei trei principali vinovați care cauzează infecții la înotătorii și utilizatorii căzilor de baie sunt Cryptosporidium, Pseudomonas și Legionella.

Mai mult de jumătate din infecții au fost cauzate de paraziți Cryptosporidium, care se răspândesc în mod obișnuit atunci când cineva ingerează apă care a fost contaminată de un înotător bolnav cu diaree.

Cum ne putem proteja

Legionella și bacteria Pseudomonas, care au provocat 16% și, respectiv, 13% din focare, provoacă pneumonie, boală asemănătoare gripei, „urechea înotătorului” sau o erupție cutanată. Oricare dintre aceste afecțiuni poate sfârși rapid distracția din orice vacanță.

Dar aceste boli pot fi evitate. Iată cum vă puteți proteja pe dvs. și pe ceilalți de infecție:

-        Stați afară din apă dacă sunteți bolnav.

-        Asigurați-vă că piscina sau cada cu apă fierbinte pe care o utilizați este bine întreținută și a trecut inspecțiile corespunzătoare.

-        Evitați înghițirea apei, în orice situație.

Aici puteți găsi articolul original.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel