Cum să obții o carne delicioasă pentru orice mâncare. Secretul marinării

Adisa Codruț |
Data publicării:
Carne marinată  FOTO: Pixabay
Carne marinată FOTO: Pixabay

Ca să obțineți o carne cu o aromă delicioasă, multe rețete recomandă marinarea peste noapte. 

Unele rețete recomandă marinarea cărnii înainte de gătirea acesteia. Multe spun ”marinarea peste noapte”. Dan Vodnar, profesor de gastronomie Moleculară explică, pe înțeles, ce înseamnă, de fapt, ”peste noapte”:

”Multe rețete menționează “se marinează peste noapte”. Însă, la ce se referă, de fapt, expresia “peste noapte”?

Procesul de marinare este unul simplu: carnea se amestecă cu un sos format din oțet, ulei, ierburi, etc. La finalul procesului de marinare, carnea devine fragedă și aromată. Așadar, principalele elemente pentru o marinadă sunt oțetul, condimentele și timpul. Oțetul este un acid care relaxează țesutul conjunctiv.

Carnea devine fragedă prin marinare deoarece, fibrele musculare și agregatele de proteine se disociază încet.

Timpul este esențial în procesul de marinare, iar expresia “peste noapte” se referă la o durată de 8-10 ore, însă n-ar strica nici 12 ore. Desigur că această durată depinde de dimensiunile produsului marinat și de tipul de carne, dar nu are nicio legătură cu momentul zilei, noapte sau zi”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel