Cum să scapi de ANEMIE. Bilic, marele SECRET: Are impact pozitiv! Diferența MAJORĂ între pulpele și pieptul de pui

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Cum să scapi de ANEMIE - Foto: Instagram Mihaela Bilic
Cum să scapi de ANEMIE - Foto: Instagram Mihaela Bilic

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat cum putem scăpa de anemie, cu preparate delicioase.

"Cum scăpăm de anemie?

Cu spanac, ar spune Popeye-marinarul. Eu zic cu tocăniță…gătită înăbușit.

Metoda de gătit are impact pozitiv asupra conținutului de fier din alimente:

- Gătitul în mediu acid (pe bază de sos de roșii) și folosirea de oțet în salate cresc utilizarea fierului din mâncare; vitamina C din fructe și legume triplează cantitatea de fier absorbită din alimente.

- Prepararea alimentelor în vase din fontă sau fier îmbogățește substanțial conținutul de fier al produsului final: 100g sos de spaghete gătit în cratiță de inox conține 1 mg fier, în timp ce gătitul în cratița din fontă îi adaugă încă 10 mg fier.

Fierul nu este distrus de căldură, deci carnea preparată în sânge este la fel de bogată în fier ca și cea bine gătită. Contează ce bucată de carne alegem, cu cât este mai roșie și mai închisă la culoare, cu atât are mai mult fier. Pulpele de pui, de exemplu, au de 4 ori mai mult fier decât pieptul!", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Instagram.

Cât de sănătoasă este friptura viitorului, carnea FĂRĂ carne printată 3D. Inovația, spulberată de medici

Anemia feriprivă, ce este și cum o tratezi. Lista remediilor naturale

Anemia feriprivă se mai numește și anemia prin deficit de fier și este o afecțiune hematologică. Semnul care te poate duce cu gândul că suferi de această condiție este starea de oboseală inexplicabilă.

Cum apare anemia prin deficit de fier?

Fierul este un element indispensabil pentru transportul oxigenului la toate celulele organismului. Acesta intră în compoziția sângelui, iar  în lipsa lui, oxigenul nu va mai ajunge în cantități suficiente la creier și ne vom simți obosiți. Astfel, deficitul de fier va cauza anemia feriprivă. 

Care sunt simptomele anemiei feriprive și cine este predispus?

Anemia feriprivă se caracterizează prin oboseală, lipsa energiei, paloarea pielii, amețeli și chiar dificultăți în respirație. Printre cei care prezintă un risc mai mare de a dezvolta anemie feriprivă se numără cei cu afecțiuni ale sistemului gastro-intestinal, persoanele care au suferit pierderi de sânge, femeile în timpul menstruației, femeile însărcinate și copiii. Predispunerea copiilor spre această afecțiune hematologică apare în urma consumul crescut de lapte, necesar în prima parte a vieții. Laptele de vacă este sărac în fier și încetinește absorbției acestuia.

Citește mai departe AICI și vezi și care e vitamina care lupta cu anemia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel