De ce ni se face pielea de găină. Explicația științifică

Florina Pop |
Data publicării:
Femeie   FOTO: pexels.com
Femeie FOTO: pexels.com

Celulele responsabile cu apariția pielii de găină sunt aceleași cu cele care controlează creșterea părului.

Cercetătorii de la Harvard au aflat că acele celule care provoacă pielea de găină sunt importante pentru reglarea celulelor stem care regenerează părul. La nivelul pielii, mușchiul se contractă și duce la apariția pielii de găină. Tot mușchiul e cel care pune în legătură nervul simpatic cu celule stem ale foliculului pilos. Nervul simpatic reacționează la frig, prin contractarea mușchiului și provoacă pielea de găină pe termen scurt, dar și activează celulele stem și creșterea părului pe termen lung, se explică într-un comunicat dat de specialiștii de la Universitatea Harvard.

”Ne-a interesat întotdeauna să înțelegem cum comportamentele celulelor stem sunt reglementate de stimuli externi. Pielea este un sistem fascinant: are mai multe celule stem înconjurate de diverse tipuri de celule și este situată la interfața dintre corpul nostru și lumea exterioară. Prin urmare, celulele stem ar putea răspunde potențial la o serie de stimuli”, au justificat cercetătorii motivul studiului.

În urma experimentelor, oamenii de știință au descoperit că pielea de găină - ”această reacție particulară este utilă pentru cuplarea regenerării țesutului cu schimbări în lumea exterioară, cum ar fi temperatura”: ”Pielea de găină e o modalitate rapidă de a oferi un fel de ușurare pe termen scurt, dar când frigul durează, acest lucru devine un mecanism pentru ca celulele stem să știe că este timpul să se regenereze părul”.

Întreg procedeul științific îl găsiți explicat în studiu - AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel