De ce ni se face pielea de găină. Explicația științifică
Celulele responsabile cu apariția pielii de găină sunt aceleași cu cele care controlează creșterea părului.
Cercetătorii de la Harvard au aflat că acele celule care provoacă pielea de găină sunt importante pentru reglarea celulelor stem care regenerează părul. La nivelul pielii, mușchiul se contractă și duce la apariția pielii de găină. Tot mușchiul e cel care pune în legătură nervul simpatic cu celule stem ale foliculului pilos. Nervul simpatic reacționează la frig, prin contractarea mușchiului și provoacă pielea de găină pe termen scurt, dar și activează celulele stem și creșterea părului pe termen lung, se explică într-un comunicat dat de specialiștii de la Universitatea Harvard.
”Ne-a interesat întotdeauna să înțelegem cum comportamentele celulelor stem sunt reglementate de stimuli externi. Pielea este un sistem fascinant: are mai multe celule stem înconjurate de diverse tipuri de celule și este situată la interfața dintre corpul nostru și lumea exterioară. Prin urmare, celulele stem ar putea răspunde potențial la o serie de stimuli”, au justificat cercetătorii motivul studiului.
În urma experimentelor, oamenii de știință au descoperit că pielea de găină - ”această reacție particulară este utilă pentru cuplarea regenerării țesutului cu schimbări în lumea exterioară, cum ar fi temperatura”: ”Pielea de găină e o modalitate rapidă de a oferi un fel de ușurare pe termen scurt, dar când frigul durează, acest lucru devine un mecanism pentru ca celulele stem să știe că este timpul să se regenereze părul”.
Întreg procedeul științific îl găsiți explicat în studiu - AICI.
-
Ce este uleiul esențial de Ylang-Ylang: 4 beneficii dovedite08.12.2025, 21:32
-
Cine nu ar trebui să consume scorțișoară?08.12.2025, 20:54
-
Ce este mielofibroza: simptome, cauze și cum poate fi tratată08.12.2025, 19:33
-
-
7 motive să bei zeamă de murături în mod regulat08.12.2025, 17:15
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Turmeric: ce beneficii are și după cât timp se elimină din corp
Ce se întâmplă dacă mănânci corcodușe verzi. Nu ți-a spus nimeni ASTA! Sunt cianură în stomac
Este matcha o alternativă mai sănătoasă la cafea? Iată ce trebuie să știți despre matcha
EXCLUSIV Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Cafeaua și longevitatea: mai mult decât o băutură energizantă. Îți poate prelungi viața cu până la 2 ani
Ceaiul aromat care reduce inflamația din organism, previne infecțiile și te calmează. Este ideal în perioadele cu vreme rece
Ceaiul care promovează un somn liniștit și reduce anxietatea. Câte cești să bei înainte de culcare
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
6 motive să bei matcha în fiecare zi. Face minuni!
Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
