De ce să lucrezi la birou din picioare. Care e cea mai bună poziție: 7 beneficii uimitoare

Vlad Crăciunoiu |
Data publicării:
De ce sa lucrezi la birou din picioare Foto: Freepik
De ce sa lucrezi la birou din picioare Foto: Freepik

De ce să lucrezi la birou din picioare. Te poate ajuta un birou reglabil să îți corectezi postura?

A sta prea mult pe scaun este foarte dăunător pentru sănătate.

Persoanele care stau mult pe scaun în fiecare zi au un risc crescut de diabet, boli de inimă și moarte prematură, conform NIH.

În plus, statul tot timpul așezat arde foarte puține calorii, iar multe studii au făcut legătura între acesta și creșterea în greutate și obezitate.

Aceasta este o problemă majoră pentru lucrătorii de birou, deoarece aceștia stau jos cea mai mare parte a zilei. Din fericire, birourile în picioare devin din ce în ce mai populare.

Un birou în picioare, numit și birou stand-up, este practic un birou care vă permite să vă ridicați în picioare confortabil în timp ce lucrați. Multe versiuni moderne sunt reglabile, astfel încât puteți modifica înălțimea biroului și puteți alterna între a sta în picioare și a sta jos. Acestea sunt denumite birouri cu înălțime reglabilă sau birouri sit-stand.

Deși cercetările se află încă în stadii incipiente, se pare că utilizarea unui birou în picioare poate avea beneficii impresionante pentru sănătate. De asemenea, poate crește productivitatea. Cel puțin, utilizarea acestui tip de birou poate anula parțial efectele nocive ale statului prea mult în șezut.

Iată 7 beneficii ale utilizării unui birou în picioare, care sunt susținute de știință:

1. Statul în picioare scade riscul de creștere în greutate și obezitate

Creșterea în greutate este cauzată, în cele din urmă, de consumul mai multor calorii decât ardeți. Dimpotrivă, arderea mai multor calorii decât consumați duce la pierderea în greutate.

În timp ce exercițiile fizice sunt cea mai eficientă modalitate de a arde rapid caloriile, simpla alegere de a sta în picioare în loc să stai jos poate fi, de asemenea, benefică. De fapt, în comparație cu o după-amiază de muncă sedentară, s-a demonstrat că o cantitate egală de timp petrecut în picioare arde peste 170 de calorii suplimentare.

Asta înseamnă aproape 1000 de calorii în plus arse în fiecare săptămână prin simpla ședere în picioare la birou în fiecare după-amiază. Această diferență calorică ar putea fi unul dintre motivele pentru care statul așezat mai mult timp este atât de puternic legat de obezitate și de bolile metabolice.

2. Utilizarea unui birou în picioare poate scădea nivelul de zahăr din sânge

În general, cu cât nivelul de zahăr din sânge crește mai mult după mese, cu atât mai rău este pentru sănătatea dumneavoastră. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei cu rezistență la insulină sau cu diabet de tip 2.

Într-un mic studiu efectuat pe 10 angajați de la birou, statul în picioare timp de 180 de minute după prânz a redus cu 43% creșterea glicemiei în comparație cu statul în șezut pentru aceeași perioadă de timp. Ambele grupuri au făcut același număr de pași, ceea ce indică faptul că valoarea maximă mai mică s-a datorat mai degrabă statului în picioare decât mișcărilor fizice suplimentare în jurul biroului.

Un alt studiu la care au participat 23 de angajați de birou a constatat că alternarea între statul în picioare și statul așezat la fiecare 30 de minute pe parcursul zilei de lucru a redus vârfurile de zahăr din sânge cu 11,1% în medie.

Efectele nocive ale șederii după mese ar putea ajuta la explicarea motivului pentru care timpul excesiv de sedentarism este legat de un risc cu 112% mai mare de diabet de tip 2 .

3. Statul în picioare poate reduce riscul de boli de inimă

Ideea că statul în picioare este mai bun pentru sănătatea inimii a fost propusă pentru prima dată în 1953.

Un studiu a constatat că spre deosebire de șoferii de autobuz, conductorii care stăteau în picioare toată ziua aveau jumătate din riscul de deces legat de bolile de inimă față de colegii lor din scaunele șoferilor.

De atunci, oamenii de știință au ajuns să înțeleagă mult mai bine efectele șezutului asupra sănătății inimii, considerându-se că sedentarismul prelungit crește riscul de boli de inimă cu până la 147%.

Este atât de dăunător încât chiar și o oră de exerciții fizice intense ar putea să nu compenseze efectele negative ale unei zile întregi petrecute în poziție șezândă .

Nu există nicio îndoială că statul mai mult timp în picioare este benefică pentru sănătatea inimii.

4. Birourile în picioare par să reducă durerile de spate

Durerile de spate sunt una dintre cele mai frecvente plângeri ale lucrătorilor de birou care stau toată ziua jos. Pentru a determina dacă birourile în picioare ar putea îmbunătăți acest lucru, au fost realizate mai multe studii pe angajați cu dureri de spate pe termen lung.

Participanții au raportat o îmbunătățire de până la 32% a durerilor lombare după câteva săptămâni de utilizare a birourilor în picioare.

S-a constatat că utilizarea unui birou în picioare a redus durerile de spate și de gât din partea superioară cu 54% după doar 4 săptămâni. În plus, îndepărtarea birourilor sit-stand a inversat o parte din aceste îmbunătățiri într-o perioadă de 2 săptămâni.

5. Birourile în picioare ajută la îmbunătățirea stării de spirit și a nivelului de energie

Birourile în picioare par să aibă o influență pozitivă asupra stării generale de bine. Într-un studiu de 7 săptămâni, participanții care au folosit birouri în picioare au raportat mai puțin stres și oboseală decât cei care au rămas așezați toată ziua de lucru.

În plus, 87% dintre cei care au folosit birouri în picioare au raportat o mai mare vigoare și energie pe parcursul zilei. La întoarcerea la vechile birouri, starea generală de spirit a revenit la nivelurile inițiale.

Aceste constatări se aliniază cu cercetările mai ample privind statul așezat și sănătatea mintală, care leagă timpul sedentar cu un risc crescut atât de depresie, cât și de anxietate

6. Birourile în picioare poate chiar crește productivitatea

O preocupare comună cu privire la birourile de lucru în picioare este aceea că acestea îngreunează sarcinile zilnice, cum ar fi tastarea.

Deși poate fi nevoie să vă obișnuiți să stați în picioare în fiecare după-amiază, birourile în picioare nu par să aibă un impact semnificativ asupra sarcinilor de lucru tipice.

Având în vedere că statul în picioare îmbunătățește, de asemenea, starea de spirit și energia, este mai probabil ca utilizarea unui birou în picioare să stimuleze productivitatea, mai degrabă decât să o împiedice.

7. Statul în picioare mai mult te poate ajuta să trăiești mai mult

S-a descoperit o legătură puternică între creșterea timpului petrecut în șezut și moartea timpurie. Acest lucru nu este surprinzător, având în vedere asocierea puternică dintre sedentarism, diabetul de tip 2 și bolile de inimă.

De fapt, o analiză a 18 studii a constatat că cei care stau cel mai mult în șezut au un risc cu 49% mai mare de a muri prematur decât cei care stau cel mai puțin în șezut.

Deși aceste studii observaționale nu dovedesc cauza și efectul, greutatea dovezilor indică faptul că statul în picioare mai des ar putea contribui la prelungirea duratei de viață.

Reducerea timpului de sedentarism poate îmbunătăți sănătatea fizică, metabolică și chiar mentală. Acesta este motivul pentru care a sta mai puțin jos și a sta mai mult în picioare este o schimbare atât de importantă a stilului de viață.

Dacă doriți să încercați acest lucru, atunci majoritatea locurilor care vând mobilier de birou oferă și birouri sit-stand. De asemenea, puteți achiziționa unul online.

Dacă intenționați să începeți să folosiți un birou pentru stat în picioare, este recomandat să vă împărțiți timpul 50-50 între statul în picioare și cel în șezut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel