De ce să mâncăm spanac imediat după recoltarea lui

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spanac
Spanac

Specialiștii recomandă imediat consumul legumelor proaspăt recoltate deoarece prin depozitare se pierd nutrienți.

Experții spun că ar fi bine să mâncăm legumele iemdiat ce le recoltăm din grădină. Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, exemplifică acets lucrur cu ajutorul spanacului:

”Este recomandat să consumăm și să gătim legume proaspăt culese?

Prin depozitare legumele își pierd calitatea lor nutritivă.

De exemplu, depozitarea spanacului la temperatura camerei timp de 4 zile cauzează înjumătățirea cantității de vitamina B9”.

Spanacul are puține calorii și e plin de substanțe nutritive și beneficii: de la întărirea sistemului imunitar până la scăderea riscului de boli cardiovasculare. Iată câteva beneficii ale consumului de spanac:

* crește hidratarea - nu doar apa este singura modalitate de hidratare, ci și mâncarea - spanacul este o legumă care conține multă apă. 

* reduce riscul de deficit de fier - e o sursă vegetariană de fier, un mineral de care aveți nevoie pentru a ajuta celulele roșii din sânge să aducă oxigen în diferite zone ale corpului. 

* antiinflamator - consumul de alimente precum spanacul care are avantaje antiinflamatorii este o modalitate prin care puteți reduce inflamația din corpul dumneavoastră.

* recuperarea rănilor - vitamina C din spanac are multe beneficii, inclusiv ajutarea corpului dumneavoastră să producă colagen, de care are nevoie pentru a repara leziunile. De asemenea, vitamina C vă ajută corpul să mărească cantitatea de fier pe care o absoarbe din alimentele pe bază de plante, ceea ce sprijină și procesul de vindecare, potrivit webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel