De ce să mâncăm spanac imediat după recoltarea lui

Specialiștii recomandă imediat consumul legumelor proaspăt recoltate deoarece prin depozitare se pierd nutrienți.
Experții spun că ar fi bine să mâncăm legumele iemdiat ce le recoltăm din grădină. Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, exemplifică acets lucrur cu ajutorul spanacului:
”Este recomandat să consumăm și să gătim legume proaspăt culese?
Prin depozitare legumele își pierd calitatea lor nutritivă.
De exemplu, depozitarea spanacului la temperatura camerei timp de 4 zile cauzează înjumătățirea cantității de vitamina B9”.
Spanacul are puține calorii și e plin de substanțe nutritive și beneficii: de la întărirea sistemului imunitar până la scăderea riscului de boli cardiovasculare. Iată câteva beneficii ale consumului de spanac:
* crește hidratarea - nu doar apa este singura modalitate de hidratare, ci și mâncarea - spanacul este o legumă care conține multă apă.
* reduce riscul de deficit de fier - e o sursă vegetariană de fier, un mineral de care aveți nevoie pentru a ajuta celulele roșii din sânge să aducă oxigen în diferite zone ale corpului.
* antiinflamator - consumul de alimente precum spanacul care are avantaje antiinflamatorii este o modalitate prin care puteți reduce inflamația din corpul dumneavoastră.
* recuperarea rănilor - vitamina C din spanac are multe beneficii, inclusiv ajutarea corpului dumneavoastră să producă colagen, de care are nevoie pentru a repara leziunile. De asemenea, vitamina C vă ajută corpul să mărească cantitatea de fier pe care o absoarbe din alimentele pe bază de plante, ceea ce sprijină și procesul de vindecare, potrivit webmd.
-
800 de specialiști români, în prima linie a luptei împotriva cancerului15.10.2025, 08:15
-
-
-
-
De ce să pui oțet în mașina de spălat. Răspunsul te va surprinde
Oțet în mașina de spălat? Iată ce se întâmplă cu hainele tale! De ce tot mai mulți oameni aleg acest truc simplu
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
De ce ar trebui să renunți la sandale când zbori. Detalii surprinzătoare despre siguranța în avion
Soluția anti-căpușe. Scapă de căpușe în mod natural, fără chimicale! Uite ce poți face acum
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Apasă acest punct de pe mână dacă vrei să scapi de durerea de cap. Trece în câteva minute
Ai dureri de cap? Acest truc simplu de pe mână te poate salva. Cum te poți simți mai bine în câteva minute.
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
Oțetul, aliatul tău pentru picioare fine, hidratate și fără miros neplăcut
De ce să nu porți șlapi la piscină. Detaliul care te va pune pe gânduri
Cât de des trebuie să speli lenjeria de pat, de fapt? Răspunsul te va surprinde
Secretul berii la draft. De ce e diferită de berea la sticlă
Ce se întâmplă dacă pui zaț de cafea în toaletă. Trucuri utile pentru casă
5 motive să NU mai stai cu laptopul pe picioare. Numărul 2 te va uimi
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Trucul cu folie de aluminiu pe calorifer. Ce efect are și de ce merită încercat
Beneficiile mersului desculț pe nisip la mare
Băile de gheață: miracol pentru sănătate sau risc ascuns? Iată ce spune știința
Trucul genial care face rujul să reziste ore întregi. Pudra translucidă, secretul make-up artiștilor
Trucul genial cu tableta pentru mașina de spălat vase. Cum să cureți ușor plita ceramică
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.