7 motive pentru care să nu-ți lipsească spanacul din dietă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spanac
Spanac

Spanacul este unul dintre alimentele care ar fi bine să nu vă lipsească din dietă.

Spanacul are puține calorii și e plin de substanțe nutritive și beneficii: de la întărirea sistemului imunitar până la scăderea riscului de boli cardiovasculare. 

Iată 7 beneficii ale consumului de spanac:

* crește hidratarea - nu doar apa este singura modalitate de hidratare, ci și mâncarea - spanacul este o legumă care conține multă apă. 

* reduce riscul de deficit de fier - e o sursă vegetariană de fier, un mineral de care aveți nevoie pentru a ajuta celulele roșii din sânge să aducă oxigen în diferite zone ale corpului. 

* ajută la dezvoltarea bebelușului - spanacul are mult folat - vitamină care previne defectele congenitale ale tubului neural; de aceea, medicul vă poate spune să luați un supliment cu acid folic (versiunea artificială a folatului) dacă sunteți gravidă. 

* menține ochii sănătoși - luteina și zeaxantina sunt carotenoizi din spanac care vă scad șansele de a avea afecțiuni oculare pe termen lung. 

* combate radicalii liberi - puteți obține antioxidanți din fructe și legume, iar spanacul nu face excepție. Antioxidanții limitează daunele pe care moleculele numite „radicali liberi” le pot face celulelor. Leziunile celulare cauzate de radicalii liberi pot juca un rol în boli precum diabetul, cancerul și boala Parkinson.

* antiinflamator - consumul de alimente precum spanacul care are avantaje antiinflamatorii este o modalitate prin care puteți reduce inflamația din corpul dumneavoastră.

* recuperarea rănilor - vitamina C din spanac are multe beneficii, inclusiv ajutarea corpului dumneavoastră să producă colagen, de care are nevoie pentru a repara leziunile. De asemenea, vitamina C vă ajută corpul să mărească cantitatea de fier pe care o absoarbe din alimentele pe bază de plante, ceea ce sprijină și procesul de vindecare, potrivit webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel