De ce să pui ouăle într-un borcan cu apă sărată. Beneficiile NEȘTIUTE pentru sănătate

De ce să pui un ou fiert într-un borcan cu apă sărată. Secretul pe care ar trebui să-l știe orice gospodină.
Deși la prime vedere poate părea ciudat, oul murat este bogat în probiotice şi are efecte benefice asupra sănătății, fiind consumat ca delicatesă în China.
Ouăle fierte fermentate sunt foarte ușor de preparat, după o rețetă pe care ți-o prezentăm:
Ingrediente:
- 12 ouă fierte tari, descojite
- 700 ml apă filtrată, fără clor
- 2 linguri de sare neiodată
- o jumătate de linguriță de zahăr
- 150 ml de zeamă de varză murată
- 1 ceapă tăiată solzișori
- 2-3 căței de usturoi zdrobiți
- 2 ardei iuți
- 2 frunze de dafin
- o jumătate de linguriță de semințe de coriandru
- o jumătate de linguriță de piper negru
- o jumătate de linguriță de boabe de muștar
- câteva fire de mărar proaspăt.
Cum scapi de grăsimea de pe abdomen. Cori Grămescu, despre CAUZA inflamației abdomenului
Mod de preparare:
1. Dizolvă sarea, zahărul, zeama de varză murată în 700 ml de apă.
2. Găurește din loc în loc ouăle fierte cu o scobitoare (5-6 găurele), pentru a permite saramurii să intre bine în ouă.
3. Pune ouăle fierte, ceapa, usturoiul, ardeiul iute tăiat rondele, foile de dafin, piperul, coriandrul, boabele de muștar și mărarul într-un borcan. Toarnă peste ele saramura, cât să le acopere.
4. Pune capacul, agită ușor borcanul să se amestece ingredientele, apoi lasă-l într-un loc răcoros, ferit de razele soarelui, pentru 3 zile, ca să fermenteze conținutul.
5. Borcanul se pune la frigider pentru maximum 2 săptămâni.
Beneficiile ouălelor fierte fermentate
- reglează nivelul de bacterii bune la nivel intestinal
- asigură producția corectă de acid gastric necesar pentru digestie
- sprijină secreția unor enzime care ușurează absorbția nutrienților din alimente
- conțin multe proteine care țin de foame și ajută sistemul muscular
- sunt bune la dietă deoarece nu conțin aproape deloc carbohidrați, potrivit romaniatv.net.
Adevărul despre OUĂ. Cât colesterol au și CÂTE putem mânca pe săptămână, de fapt
O lungă perioadă de timp s-a creat un mit în legătură cu proprietățile ouălelor, dacă sunt benefice sau nu pentru organismul uman și cât de mult ne crește colesterolul. În ultimul timp acesta a fost considerat benefic pentru mușchiul cardiac, dar și pentru pierderea kilogramelor în plus.
Un studiu realizat de dailymail.co.uk în urmă cu câțiva ani arăta că gălbenușurile contribuie la crearea plăcii de aterom, o substanţă ceroasă care blochează circulaţia în vasele sangvine şi este asociată maladiilor cardiace.
Helen Bond, de la British Dietetic Association, spune că studiul contrazice actualele teorii ştiinţifice, pentru că Bruce Griffin, profesor nutriţionist la Universitatea din Surrey, a analizat 30 de studii care au avut ca subiect oul, realizate pe parcursul a 30 de ani, şi a ajuns la concluzia că acest aliment nu are un impact semnificativ asupra nivelului de colesterol din organism.
Ouăle ajută la reglarea tensiunii arteriale, spune Helen Bond într-un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition.
Cercetătorii de la Universitatea din Alberta au descoperit că gălbenuşul de ou conţine doi aminoacizi importanţi, triptofanul şi tirozina, şi că două gălbenuşuri crude conţin de aproape două ori mai mulţi antioxidanţi decât un măr. Însă prăjirea sau fierberea oului reduce nivelul de antioxidanţi la jumătate.
Faptul că ar trebui să consumăm un anumit număr de ouă pe zi este doar un mit. Cercetătorii spun că putem consuma câte... citește continuarea AICI
-
Vitaminele B pot încetini declinul cognitiv și preveni demența27.08.2025, 18:08
-
-
-
-
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
De ce să mănânci leurdă cu friptura de miel. Ingredientul care stimulează secreția gastrică și nu crește colesterolul
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. 8 ingrediente care te salvează rapid
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Beneficiile ascunse ale oțetului din cidru de mere. Promovează pierderea în greutate și ai grijă de inimă, piele și glicemie
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.