De ce să pui sare și piper pe lămâie. Combinația de care are nevoie corpul tău

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
De ce să pui sare și piper pe lămâie - Foto: Freepick @dashu83 @BillionPhotos
De ce să pui sare și piper pe lămâie - Foto: Freepick @dashu83 @BillionPhotos

De ce să pui sare și piper pe lămâie. Combinația care te scapă de o mulțime de boli și probleme de sănătate.

De ce să pui sare și piper pe lămâie. Ei bine, remediile naturale nu sunt altceva decât soluții alternative pentru afecțiuni minore și probleme de sănătate. Pe lângă faptul că sunt ieftine și au mai puține efecte secundare, remediile de casă sunt și ușor de găsit, fiind vorba de ierburi, legume, fructe și condimente pe care le putem găsi în curtea sau bucătăria proprie.

Cu toții am folosit la un moment dat remedii de casă, pentru a vindeca o durere de gât sau pentru a scădea febra.

În acest articol îți vom prezenta efectele pe care combinația de lămâie, sare și piper le poate avea asupra organismului tău, ingrediente pe care le-ar avea orice bucătărie.

Lămâie, sare și piper pentru sănătate. De ce să le combini și la ce te ajută

VEZI ȘI: Celula care vânează cancerul și îl elimină. Funcționează după prima administrare. Medic: Este primul pacient care a fost tratat cu această tehnologie

Acest remediu natural despre care vorbim este mai eficient decât orice antibiotic care este, de obicei, încărcat cu efecte secundare enervante.

Sucul de lămâie este cunoscut ca fiind un agent foarte puternic și puternic care are proprietăți antibacteriene, antivirale și de întărire a sistemului imunitar. 

Sucul de lămâie este îmbogățit cu bioflavonoide, pectină, limonen, acid citric, magneziu, calciu și vitamine, în timp ce piperul negru posedă proprietăți antibacteriene, antioxidante, imunitare și antifebrile.

Ei bine, sucul de lămâie, atunci când este amestecat cu piper și sare, este cunoscut pentru că oferă o serie de beneficii pentru sănătate. 

Aceste trei ingrediente vă pot scuti de dureri și inflamații. Puteți lua doar o linguriță de suc de lămâie, adăugați un vârf de cuțit de praf de piper și o jumătate de vârf de cuțit de sare și consumați-l, potrivit boldsky.com.

1. Tratează gripa și răceala

Stoarce o jumătate de lămâie într-o cană de apă fiartă. Lasă pulpa și coaja la infuzat timp de 10 minute, apoi îndepărtează pulpa de lămâie și adaugă în amestec 1 linguriță de miere și un vârf de cuțit de piper negru măcinat. Beți această soluție de 2-3 ori pe zi pentru rezultate eficiente.

2. Vindecă durerile de gât

Combină sucul de la trei lămâi proaspete cu câte o linguriță de piper negru și una de sare de mare. Adaugă o lingură de miere și umple restul cu apă caldă. Pentru a o folosi ca remediu împotriva durerilor de gât, fă gargară cu amestecul de câteva ori pe zi. Este benefic și pentru a preveni tusea.

3. Curăță nasul înfundat

Amestecul va ajuta la stimularea strănutului și, de asemenea, la desfundarea nasului. Poți adăuga părți egale de scorțișoară, piper negru, semințe de cardamom și chimen, pisează amestecul și miroase-l pentru a-ți curăța nasul. 

4. Tratează greața

Un stomac deranjat poate fi liniștit cu un amestec de o lingură de suc de lămâie și o linguriță de piper negru și sare. Amestecă cele trei ingrediente într-un pahar plin cu apă caldă și bea-l încet pentru ușurare. Mirosul de lămâie va opri senzația de greață, iar piperul negru va calma stomacul. 

5. Ajută la pierderea în greutate Lămâia este bogată în polifenoli care ajută la prevenirea creșterii în greutate, reglează nivelul de insulină și, de asemenea, accelerează metabolismul. Luați ¼ lingură de piper măcinat, cu o lingură de miere și 2 linguri de suc de lămâie și apoi amestecați-le în apă caldă împreună cu puțină sare și beți soluția pe stomacul gol în fiecare dimineață.

6. Tratează calculii biliari

Se știe că amestecul de sare, piper și suc de lămâie, împreună cu puțin ulei de măsline, dizolvă pietrele care se acumulează în vezica biliară, cu un consum regulat. 

7. Reduce durerile de dinți

VEZI ȘI: De la ce vârstă începe bătrânețea. Diana Bulgaru: Moartea de bătrânețe NU există! Nu se scrie niciodată așa ceva. La așa vârstă nu poți spune că a murit de bătrân

Faceți un amestec folosind ½ lingură de ulei de cuișoare și piper măcinat, împreună cu puțin suc de lămâie cu sare. Apoi, aplicați-l pe dinți. Deoarece amestecul (împreună cu apă caldă) are proprietăți antiinflamatorii, atunci când îl folosești pentru a face gargară în gură, poate ajuta la reducerea durerii dentare într-o mare măsură.

8. Gestionează atacurile de astm

Fierbeți puțină apă într-o oală și adăugați 10 boabe de piper, 15 frunze de busuioc și 2 muguri de cuișoare. Lasă să fiarbă timp de 15 minute și apoi strecoară amestecul. Adaugă miere organică după gust, cu puțină zeamă de lămâie și sare, și consumă amestecul în fiecare zi. Nu uitați să îl păstrați într-un borcan etanș.

*Discutați cu medicul dumneavoastră în legătură cu acest lucru. 

9. Tratează migrenele

Un amestec de lămâie și sare cu piper poate opri atacurile de migrenă. Când începeți să simțiți că ar putea apărea o durere de cap, combinați sucul și coaja de la o lămâie și două lingurițe de sare și un vârf de cuțit de praf de piper într-un pahar cu apă și beți-l.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel