De ce să pui un cățel de usturoi sub pernă. Efectele nebănuite pe care le are asupra somnului

Monika Baciu |
Data publicării:
usturoi - FOTO: Freepik@stokking
usturoi - FOTO: Freepik@stokking

De ce să pui un cățel de usturoi sub pernă. Ce impact are asupra somnului și cum trebuie, de fapt, să procedezi.

De ce să pui un cățel de usturoi sub pernă. Mulți dintre noi am auzit că usturoiul îmbunătățește somnul și reduce chiar cele mai severe forme de insomnie.

Pormitul cu usturoi sub pernă oferă o aromă puternică care poate induce somnul. În plus, usturoiul conține compuși conținând sulf cu proprietăți de combatere a insomniei, cum ar fi alicina, ajoena și dialil-polisulfide, precum și saponine, flavonoide și enzime.

Ce beneficii are usturoiul pentru somnul tău?

Usturoiul este un aliment bogat în substanțe chimice și nutrienți care îmbunătățesc somnul. Conține 59% apă, 33% carbohidrați, 6% proteine, 2% fibre alimentare și 1% grăsimi. Iată câteva dintre nutrienții pe care usturoiul îi furnizează și cum afectează somnul tău.

Vitamina B1 (Tiamina) Vitamina B1, cunoscută și sub numele de tiamină, poate fi salvatoare pentru cei care au probleme cu somnul. Această vitamină, găsită în usturoi, este cunoscută pentru capacitatea de a îmbunătăți odihna nocturnă prin maximizarea ciclurilor de somn, asigurându-se astfel că poți obține calitatea meritată a somnului.

În plus, tiamina este cunoscută pentru capacitatea sa de a reduce stresul și simptomele asociate, cum ar fi anxietatea. Deoarece aceste simptome nu se împacă bine cu somnul, această vitamină poate fi crucială pentru sănătatea și funcționalitatea ta pe termen lung, potrivit Sleeperholic.

Vezi și: Medicamentul care previne bolile de inimă. Are efect antidepresiv și ajută la pierderea în greutate. Se eliberează fără prescripție medicală

Acidul pantotenic elimină oboseala

Acidul pantotenic, cunoscut și sub numele de vitamina B5, este un alt ingredient important găsit în usturoi. Acesta poate proteja organismul de oboseală excesivă și tulburări de somn. În perioade de stres și anxietate, acest ingredient critic poate ajuta la inducerea somnului și la furnizarea odihnei necesare după o zi lungă.

Vitamina B6, esențială pentru un somn odihnitor

Un cățel de usturoi furnizează vitamina B6, care este un alt ingredient prietenos somnului. Conform Holland and Barrett, această vitamină crucială te poate ajuta să scapi de nopțile nedormite pentru totdeauna.

Vitamina B6 convertește eficient aminoacidul triptofan într-un neurotransmițător crucial cunoscut sub numele de serotonină. Acest neurotransmițător reglează cantitatea și momentul hormonului somnului, melatonina. Prin urmare, vitamina B6 te ajută să dormi bine și să te trezești plin de energie dimineața.

Vezi și: Arsurile la stomac și balonarea, semnele unui cancer agresiv. Un ucigaș tăcut care nu dă simptome decât în stadiile avansate. Pacienții nu supraviețuiesc mai mult de 5 ani

Vitamina C reduce nivelul de stres

Usturoiul furnizează cantități semnificative de vitamina C. Nutrientul este cunoscut pentru reducerea nivelurilor de stres atunci când este consumat în cantități suficiente, prin suprimarea hormonului de stres cunoscut sub numele de cortizol. Acest lucru creează mediul potrivit pentru a obține somn, chiar dacă alte condiții nu sunt optime.

Pe lângă usturoi, consumul de fructe precum portocale și mango, precum și legume cu frunze, de la broccoli la varză, poate crește semnificativ nivelurile tale de vitamina C.

Magneziul, ajutor pentru somn

Multe studii au întărit importanța magneziului în inducerea somnului. Conform Healthline, acest mineral poate influența mai multe procese care promovează capacitatea de a adormi fără prea mult efort. În plus, magneziul calmează corpul și îți oferă liniștea de a adormi. De aceea, consumul adecvat de magneziu este atât de important.

Fosforul, efect împotriva tulburărilor de somn

Fosforul este unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru combaterea diferitelor grade de tulburări de somn. British Homeopathic Association spune că fosforul este un remediu eficient pentru a oferi alinare persoanelor în vârstă care experimentează insomnie constantă.

Acesta poate fi remediul perfect pentru cei care se foiesc în pat pentru perioade lungi înainte de a adormi în cele din urmă. Dacă te trezești de mai multe ori pe parcursul nopții, acest nutrient te poate ajuta să scapi de obicei.

Chiar dacă nu ai atât de multe probleme să adormi, dar te trezești obosit dimineața, fosforul poate fi crucial pentru sănătatea ta pe termen lung. De asemenea, fosforul poate ajuta la alinarea celor care experimentează coșmaruri constant și somnambulism.

Vezi și: De ce ne trosnesc oasele odată cu înaintarea în vârstă. Afecțiunile din spatele sunetului

Zincul, efect sedativ

Zincul este un jucător important în procesul de metabolism al melatoninei. Deoarece melatonina este esențială pentru un somn bun, nu-ți poți permite să ratezi zincul furnizat de usturoi. Zincul acționează și ca sedativ asupra sistemului nervos central, la fel ca calciul și magneziul.

Acest nutrient poate ajuta la inducerea somnului, astfel încât să te trezești revigorat și gata să faci față oricăror provocări care apar.

De ce să pui un cățel de usturoi sub pernă

Iată instrucțiunile pas cu pas pentru a obține beneficii maxime în fiecare noapte.

- Ia un cățel de usturoi din bulb și decojește-l.

- Fă o incizie mică

- Găsește o mică pungă de plasă, pune usturoiul în interior și închide-o.

- Așază punga între fața pernei și pernă.

- Bucură-te de somnul tău în liniște și trezește-te simțindu-te proaspăt și plin de energie.

- Fă o nouă incizie pe cățelul de usturoi folosită anterior și repetă procesul așa cum este indicat mai sus.

- Schimbă cățelul de usturoi după fiecare 3 zile de utilizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel