Medicamentul care previne bolile de inimă. Are efect antidepresiv și ajută la pierderea în greutate. Se eliberează fără prescripție medicală

Monika Baciu |
Data publicării:
rasul - FOTO: Freepik@alexkich
rasul - FOTO: Freepik@alexkich

Medicamentul care previne bolile de inimă are și efect antidepresiv. Administrarea acestuia duce și la pierderea unor kilograme nedorite.

Medicamentul care previne bolile de inimă are efect asupra stării de spirit. Cel mai important este fapt că se află la îndemâna tuturor. Nu costă niciun leu și se eliberează fără prescripție medicală.

Râsul, cel mai bun medicament

Este distractiv  și relaxant să împărtășim un zâmbet sincer, dar știați că acesta poate îmbunătăți cu adevărat sănătatea dumneavoastră. Aflați cum să utilizați beneficiile puternice ale râsului și umorului.

Vezi și: Arsurile la stomac și balonarea, semnele unui cancer agresiv. Un ucigaș tăcut care nu dă simptome decât în stadiile avansate. Pacienții nu supraviețuiesc mai mult de 5 ani

Beneficiile râsului

Râsul adună oamenii în moduri care declanșează schimbări fizice și emoționale sănătoase în corp. Râsul întărește sistemul imunitar, îmbunătățește starea de spirit, reduce durerea și vă protejează de efectele dăunătoare ale stresului.

Nimic nu funcționează mai rapid sau mai sigur pentru a aduce mintea și corpul înapoi în echilibru decât un râs sănătos. Umorul ușurează povara dvs., inspiră speranță, vă conectează la alții și vă menține ancorat, concentrat și treaz. De asemenea, vă ajută să eliberați mânia și să iertați mai devreme.

Cu atât de multă putere de a vindeca și reînnoi, abilitatea de a râde cu ușurință și frecvent este o resursă imensă pentru a depăși problemele, a îmbunătăți relațiile dvs. și a susține atât sănătatea fizică, cât și cea emoțională. Cel mai bun lucru, această medicină neprețuită este distractivă, gratuită și ușor de utilizat.

Râsul este benefic pentru sănătatea dvs. Râsul relaxează întregul corp. Un râs bun și sincer eliberează tensiunea fizică și stresul, lăsând mușchii relaxați timp de până la 45 de minute.

Râsul stimulează sistemul imunitar. Râsul scade hormonii de stres și crește celulele imunitare și anticorpii care luptă împotriva infecțiilor, îmbunătățind astfel rezistența dvs. la boli.

Vezi și: De ce ne trosnesc oasele odată cu înaintarea în vârstă. Afecțiunile din spatele sunetului

Râsul declanșează eliberarea de endorfine, substanțele naturale ale corpului care vă fac să vă simțiți bine. Endorfinele promovează o stare generală de bine și pot chiar să amelioreze temporar durerea.

Râsul protejează inima. Râsul îmbunătățește funcția vaselor de sânge și crește fluxul sanguin, ceea ce poate ajuta la protejarea împotriva unui atac de cord și a altor probleme cardiovasculare.

Râsul arde calorii. Nu înlocuiește mersul la sală, dar un studiu a descoperit că râsul timp de 10-15 minute pe zi poate arde aproximativ 40 de calorii, ceea ce ar putea fi suficient pentru a pierde trei sau patru kilograme în decursul unui an.

Râsul ușurează povara furiei. Nimic nu disipează mânia și conflictul mai repede decât un râs împărtășit. Privitul laturii amuzante poate pune problemele în perspectivă și vă poate permite să treceți peste confruntări fără a vă păstra amărăciunea sau resentimentele.

Râsul vă poate ajuta chiar să trăiți mai mult. Un studiu din Norvegia a arătat că persoanele cu un simț puternic al umorului trăiesc mai mult decât cei care nu râd la fel de mult. Diferența a fost mai ales semnificativă pentru cei care luptau cu cancerul, potrivit Help Guide.

Vezi și: Cum să faci cel mai sănătos magiun de prune. De ce trebuie să alegi prunele mai necoapte. Ingredientele care îi conferă un gust senzațional

Care sunt beneficiile fizice, mentale și sociale ale râsului

Beneficii pentru sănătatea fizică

- Întărește imunitatea

- Scade hormonii de stres

- Ameliorează durerea

- Relaxează mușchii

- Previne bolile de inimă

Beneficii pentru sănătatea mentală

- Adaugă bucurie și vitalitate vieții

- Ușurează anxietatea și tensiunea

- Alină stresul

- Îmbunătățește starea de spirit

- Întărește reziliența

Beneficii sociale

- Întărește relațiile

- Îi atrage pe ceilalți către noi

- Îmbunătățește colaborarea

- Ajută la dezamorsarea conflictelor

- Promovează legăturile de grup

- Râsul vă ajută să rămâneți sănătoși din punct de vedere mental. Râsul vă face să vă simțiți bine. Și această senzație pozitivă rămâne cu dumneavoastră chiar și după ce râsul se potolește. Umorul vă ajută să mențineți o perspectivă pozitivă și optimistă în situații dificile, dezamăgiri și pierderi.

Mai mult decât doar o scăpare de tristețe și durere, râsul vă oferă curajul și puterea de a găsi surse noi de înțelegere și speranță. Chiar și în cele mai dificile momente, un zâmbet sau chiar doar un surâs poate merge mult în a vă face să vă simțiți mai bine. Și râsul chiar este contagios - doar auzind râsul pregătește creierul să zâmbească și să participe la distracție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel