Dependența de alimente poate fi măsurată

Alexandra Mănăilă |
Data actualizării: | Data publicării:
Alergii alimentare
Alergii alimentare

Dependenţa de alimente este un termen relativ nou şi controversat, mai ales că nu există statistici pentru a vedea cât este de frecventă este această tulburare. Studii recente arată că dependența alimentară poate fi măsurată în prezent cu ajutorul unui instrument numit Yale Food Addiction Scale (YFAS), care a fost inițial dezvoltat pe baza criteriilor de identificare a dependențelor de substanțe.

Dependența alimentară este o problemă gravă, fiind unul dintre principalele motive pentru care unii oameni nu se pot controla în jurul anumitor alimente, indiferent cât de mult încearcă. Ea este foarte asemănătoare cu alte tulburări precum consumul necontrolat de alimente, supraalimentarea compulsivă sau relaţia «nesănătoasă» cu mâncarea.   

 Analiza sistematică a dependenței alimentare este măsurată cu scala de dependență alimentară Yale, utilizată deja la diferite populații în special, la pacienții obezi care intenționează să facă o intervenție chirurgicală bariatrică. Studiile au arătat că incidența dependenței alimentare diferă în funcție de populația studiată și aceasta depinde de metodele de selecție a probelor.

Criteriile de diferențiere a dependențelor alimentare și a altor tulburări de alimentație și dependență pot fi făcute din analiza dependențelor comportamentale. Rezultatele probelor clinice și nonclinice, la persoanele cu o masă corporală mai mare și incidența tulburărilor de alimentație (ED) indică scoruri mai mari ale YFAS, potrivit Eurekalert.org.

Printre simptomele dependenței alimentare se numără pofta de anumite alimente, chiar dacă persoanele respective sunt sătule, consumul unei cantități mult mai mari din alimentul dorit uneori până la senzația de plin, neputința de a rezista tentației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel