Dependența de alimente poate fi măsurată

Alexandra Mănăilă / 29 dec 2018 / 14:28
Alergii alimentare
Alergii alimentare

Dependenţa de alimente este un termen relativ nou şi controversat, mai ales că nu există statistici pentru a vedea cât este de frecventă este această tulburare. Studii recente arată că dependența alimentară poate fi măsurată în prezent cu ajutorul unui instrument numit Yale Food Addiction Scale (YFAS), care a fost inițial dezvoltat pe baza criteriilor de identificare a dependențelor de substanțe.

Dependența alimentară este o problemă gravă, fiind unul dintre principalele motive pentru care unii oameni nu se pot controla în jurul anumitor alimente, indiferent cât de mult încearcă. Ea este foarte asemănătoare cu alte tulburări precum consumul necontrolat de alimente, supraalimentarea compulsivă sau relaţia «nesănătoasă» cu mâncarea.   

 Analiza sistematică a dependenței alimentare este măsurată cu scala de dependență alimentară Yale, utilizată deja la diferite populații în special, la pacienții obezi care intenționează să facă o intervenție chirurgicală bariatrică. Studiile au arătat că incidența dependenței alimentare diferă în funcție de populația studiată și aceasta depinde de metodele de selecție a probelor.

Criteriile de diferențiere a dependențelor alimentare și a altor tulburări de alimentație și dependență pot fi făcute din analiza dependențelor comportamentale. Rezultatele probelor clinice și nonclinice, la persoanele cu o masă corporală mai mare și incidența tulburărilor de alimentație (ED) indică scoruri mai mari ale YFAS, potrivit Eurekalert.org.

Printre simptomele dependenței alimentare se numără pofta de anumite alimente, chiar dacă persoanele respective sunt sătule, consumul unei cantități mult mai mari din alimentul dorit uneori până la senzația de plin, neputința de a rezista tentației.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.22
YesMy