Ce este echilibrul energetic. Dr. Bogdan Timar: E vorba de consum. Activități sedentare
De ce pe vremuri oamenii erau mai slabi și care este motivul pentru care ne îngrășăm chiar dacă nu prea mâncăm.
Cercetătorii au luat extracte dintr-o plantă medicinală indiană, le-au încapsulat și au testat efectele acestora asupra unor rozătoare cu diabet: le-au redus glicemia.
Diabet, plantă. Withania coagulans sau Paneer dodi sunt ierburi folosite în medicina tradițională indiană, cărora unii vindecători le atribuie capacități de tratare a diabetului. Până la cercetătorii americani nimeni nu a făcut vreun studiu științific despre Whitania coagulans. Au descoperit că extractele din plante ambalate în polimeri derivați din substanțe naturale pot reduce nivelul glicemiei la șoarecii diabetici.
Oamenii de știință caută modalități de livrare eficientă a medicamentelor în organism, în moduri controlate, deoarece multe extracte de plante, cum e și planta indiană Whitania coagulans, sunt amare și nu pot fi consumate la dozele necesare ca să aibă efectele benefice dorite, potrivit sciencedaily.
Nu pot fi ingerate pentru că nu au niciun efect din cauza acidității stomacului care distruge componentele medicinale din extractele vegetale. Cercetătorii Say Chye Joachim Loo și colegii lor au căutat varianta potrivită de a încapsula extractele de W. coagulans în așa fel încât să ajungă acolo unde trebuie, în intestinul subțire, unde capsula să fie eliberată și absorbită. Din fructele plantei W. coagulans, echipa a extras compuși de steroizi din plante care au crescut secreția de insulină de către celulele pancreatice de șoarece într-un vas.
Cercetătorii au încapsulat steroizii în nanoparticule de chitosan obținute din exoscheleturi de crustacee și au acoperit particulele cu amidon, ceea ce a întârziat eliberarea extractului din plante în condiții acide, explică sursa citată.
Au hrănit timp de 5 zile șoarecii diabetici cu nanoparticule și s-a observat că au cu 40% niveluri mai scăzute ale glicemiei în comparație cu cantitățile pe care le aveau la început. Cercetătorii au mai sesizat că și la 5 zile de la încheierea tratamentului, șoarecii au arătat o reducere de 60% a glicemiei în comparație cu nivelurile lor inițiale.
Studiul a fost publicat în ACS Omega. Poate fi consultat AICI.
De ce pe vremuri oamenii erau mai slabi și care este motivul pentru care ne îngrășăm chiar dacă nu prea mâncăm.
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
Diabetul reprezintă un factor de risc major pentru demență. Totul depinde de vârsta la care a fost diagnosticat diabetul.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Acesta este trucul care te ajută să nu faci diabet. Reglează glicemia și nu mai faci diabet.
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.
Mănânci emoțional fără să știi? Care este adevărata cauză din spatele kilogramelor în plus.
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Cafeaua are un impact important asupra colesterolului. Cum trebuie să o prepari pentru a scădea colesterolul "rău".
Acest semn de pe față îți arată un nivel ridicat al glicemiei. Poate fi debutul diabetului.