Diabet. Opt sfaturi care le vor face viața mai ușoară

Angela Sabău |
Data publicării:
Diabetul ar putea avea semne în sânge încă din copilărie
Diabetul ar putea avea semne în sânge încă din copilărie

Diabetul este o afecțiune care, din păcate, afectează tot mai multe persoane, și tot mai tinere. Specialiștii au elaborat un set de recomandări pentru diabetici, pentru a-și ușura viața.

Diabetul afectează din ce în ce mai multe persoane, iar vârsta celor afectați este din ce în ce mai mică. Unele persoane sunt active, iar diabetul le afctează viața. Specialiștii de la emedicinehealth.com au elaborat un set de recomandări care vin în ajutorul diabeticilor.

Primul sfat se referă la atenția deosebit ce trebuie acordată rănilor la picioare. După duș în fiecare zi, verificați corpul de la cap până în picioare. Căutați tăieturi, răni, blistere și unghiile încarnate. Nu uitați locurile unde se poate ascunde umezeala și se pot dezvolta germenii. Verificați sub brațe și sub sâni și între degetele de la picioare. Insistați foarte mult la picioare. Utilizați o oglindă pentru a vă ajuta să vedeți peste tot și dacă aveți tăieturi sau zgârieturi, tratați-le rapid. De asemenea, hidratați-vă pielea uscată.

Țineți-vă papucii apoape, ca să nu călcați desculț.

Asigurați-vă că papuci sau pantofi de casă sunt la îndemână. Chiar și în interior, trebuie să vă protejați picioarele. Înainte de a vă pune pantofii, asigurați-vă că nu există nimic în ei, de exemplu pietricele care ar putea să vă rănească pielea. De asemenea, schimbați pantofii în timpul zilei pentru a schimba zonele de presiune de pe picioare.

Pregătiți pachetele cu gustări de urgență

Puneți câteva comprimate de glucoză, sau cinci sau șase bucăți de bomboane tari, în geantă. Întotdeauna duceți câteva atunci când ieșiți, pentru cazul în care vă scade glicemia. Când zahărul din sânge scade sub 70 mg / vă puteți simți amețit, înfometat sau slăbit. Se poate întâmpla atunci când omiteți o masă, luați prea multe medicamente pentru diabet sau faceți un efort mai mare decât de obicei fără a mânca.

Verificați-vă glicemia

Medicul vă va spune cât de des trebuie să vă testați pe baza bolii, tratamentului și a altor lucruri. Dacă vă spune ca dimineața, prima dată să verificați gricemia, puneți monitorul de glucoză lângă pat, pentru a vă reaminti.

Când vă treziți, glicemia trebuie să fie între 80 mg / dl și 130 mg / dl. În decurs de o oră sau două după începerea unei mese, valoarea trebuie să fie mai mică de 180 mg / dl.

Asigurați-vă că aveți doza de insulină necesară stilului dvs. de viață

Informați medicul dacă sunteți mereu în mișcare și nu mâncați la ore regulate. El vă poate recomanda insulină cu acțiune rapidă sau o pompă de insulină care furnizează insulină cu acțiune rapidă. În mod obișnuit, începe să afecteze zahărul din sânge în decurs de 5 până la 15 minute. Ar putea face lucrurile mai ușor. Puteți lua acest tip de insulină chiar înainte de a mânca. Sau puteți ajusta înainte de mese sau de efort.

Abordați o dietă sănătoasă

Nivelul ridicat de zahăr din sânge determină pierderea lichidului din organism, iar pielea se poate usca. Beți multă apă și alte lichide pentru a vă ajuta pielea să rămână hidratată și sănătoasă.

Faceți mișcare

Este important să faceți cel puțin 30 de minute de exerciții pe zi pentru a vă ajuta să vă gestionați diabetul. Dacă nu aveți timp, încercați 10 minute de antrenament de dimineață. Faceți o plimbare la prânz, apoi, scoateți câinele seara. Această combinație vă poate ajuta să vă îmbunătățiți controlul asupra zahărului din sânge și să scădeți riscul de boli cardiace.

Pregătiți-vă un kit de prim ajutor la îndemână mereu

Diabetul poate transforma o rană minoră într-o problemă majoră. Pregătiți-vă să aveți la îndemână mereu peroxidul de hidrogen pentru curățarea rănilor, antibiotic crema pentru răni sau zgârieturi, tifon steril pentru a acoperi rănile.

Dacă aveți probleme de circulație sau probleme ale nervului asociate diabetului (neuropatie periferică), este posibil să aveți nevoie de un medic sau un centru de îngrijire a rănilor. Păstrați numerele lor de telefon la îndemână.

Dacă aveți brățară sau pandantiv de alertă medicală, purtați-le lângă ceas, inele sau alte bijuterii pe care le purtați în fiecare zi. Este foarte bine să le purtaț pentru a permite celorlali să știe că aveți diabet, doar în cazul în care aveți nevoie de asistență medicală de urgență.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel